איך לבחור כלי בישול

איך לבחור כלי בישול


איך לבחור כלי בישול

הבחירה של כלי מטבח איכותי היא עניין של סוג החומר, איכותו והגימור שלו. כמובן שניתן לרכוש את כלי הבישול כמעט בכל חנות כלי בית או ברשתות המזון, אולם רוב הסיכויים שתצטרכו להחליף את המחבת או את הסיר כ- 4 עד 5 פעמים במשך הזמן, כאשר יכולתם לקנות כלי בישול איכותי לכל החיים. חומר הציפוי וחומר המבנה של המחבת או הסיר הם בעלי חשיבות ממדרגה ראשונה כשמחליטים באיזה סט כלים לבחור.
החלטתם לרכוש סיר, מחבת או תבנית אתם צריכים לחשוב על סוג חומר המבנה ממנו עשוי המוצר, סוג חומר הציפוי של פני השטח, מראה ועיצוב.



חומר הציפוי


חומרי הציפוי הנפוצים ביותר בשוק הם ה - Nonstick , פלדת אל חלד (stainless steel), ו - Hard Anodized Aluminum.


מחבתות Nonstick משחררות את התבשיל ביתר קלות (לא דביק) וקלים יותר לניקוי מאשר ציפויי stainless steel ו- Hard anodized Aluminum. בכל בית צריך שתהיה לפחות מחבת Nonstick איכותית אחת במטבח. יחד עם זה, לא חייבים להחזיק סט שלם של מחבתות Nonstick. משטח מחבת Nonstick הוא חלקלק מדי להכנת רטבים וקשה יותר להשחים את התבשילים. מצד שני פני המשטח מאפשר בישול נוח של מזון הנוטה להדבק על פני משטח הסיר או המחבת. ראו למטה מספר טיפים על איך לבחור את ציפוי ה - Nonstick הטוב ביותר.

סירים ומחבתות מפלדת אל-חלד (stainless steel) מהווים את הבחירה הטובה ביותר לקבלת בשרים אדומים, דגים או בשר עוף מושחמים, כמו כן ליצירת אותה שכבה דביקה שממנה ניתן להכין את רוטב התבשיל על ידי הוספת מעט מים. יש הטוענים שהחסרון בפלדת אל-חלד נעוץ בזמן הממושך הדרוש לניקוי. הפתרון הוא פשוט לדאוג להוסיף מים כל עוד כלי הבישול חם או לחילופין למלא את הכלי במים חמים יחד עם מעט סבון כלים ההופך את פעולת הניקוי למהירה וקלה מאד. סירים מפלדת אל-חלד הם הטובים ביותר מבחינת חוזק ועמידות לאורך זמן וכן מהסיבה שהמשטח אינו ריאקטיבי ועמיד בפני מכות, שריטות נפילות וכו'.

כלי בישול Hard Anodized Aluminum הם סירים ומחבתות בעלי ציפוי עמיד וחזק ביותר, אטום ולא פורוזיבי שגורם גם להקשחת משטח האלומיניום. במחבתות ובסירים Hard Anodized Aluminum מתקבלים תבשילים מושחמים אשר ניתן בקלות לנקות.



בחירה נכונה של מחבת Nonstick


כשאתם באים לרכוש מחבת עם ציפוי Nonstick, ודאו שפני המשטח הוא של פרנו קרמי של חברת ברגהוף, בעל העמידות הטובה ביותר להדבקות של התבשיל על פני משטח כלי הבישול, עמידות בפני שריטות לאורך זמן הארוך ביותר ובכלל עם אורך חיים הממושך ביותר הקיים בשוק.



חומרים של כלי הבישול


חפשו סירים או מחבתות מפלדת אל-חלד (stainless steel) בנויים משכבת סנדוויץ המורכבת מפלדת אל-חלד ושכבה פנימית מוליכת חום מעולה כמו אלומיניום או אפילו נחושת, הגורם להולכת חום מהבסיס לדפנות הסיר.
במבנה כזה, אתם זוכים במוליכות חום יעילה ביותר לתוך כלי הבישול יחד עם התכונות המעולות של פלדת אל-חלד.
סירי אל-חלד של ברגהוף הינם בעלות 6 שכבות שמאפשרות חימום אחיד בכל הסיר וגם חוסך זמן בישול וכמובן אנרגיה.

בבחירת סירים או מחבתות Hard Anodized Aluminum, יש לוודא שתכולת האלומיניום הטהור גבוהה ואינה נופלת מ-80%. אל תקנו סיר, מחבת או קלחת המכילים פחות מ- 80% אלומיניום.
כלי הבישול של ברגהוף מכילים אלומיניום בכל המעטפת הגורם להולכת חום מהבסיס לדפנות הסיר.

סירים ותבניות מפורצלן הם פתרון מושלם לשימוש בתנור או במיקרוגל. שימוש בכלי בישול מפורצלן משמר את התכונות התזונתיות וטעמי התבשיל בדרך הטובה ביותר. התבניות והסירים המיוחדים של ברגהוף הינם חסיני אש ומצויינים להקרמה והשחמה של תבשילים בתנור בזכות תהליך הייצור הייחודי שלהם בטמ"פ של 1300°C.



שיקולים נוספים


בדקו שהמחבת או הסיר עמיד בתנור בטמפרטורות של עד 180°C או 250°C עבור ידיות מפלדת אל-חלד (stainless steel). חשוב לא פחות, הוא המראה החיצוני והבטחון בשימוש: מה מושך אתכם במראה החיצוני והאם תחושו בנוח לעבוד איתו במטבח, ללא כוויות מיותרות. הנאמר כאן אינו מהווה את המדריך השלם והמפורט ביותר לבחירת כלי הבישול, אולם הוא יכול לשמש ככלי עזר בבחירת המחבת או הסיר הטובים והמתאימים ביותר. השימוש במידע הנ"ל יתן לכם את היסודות הטובים לבחירת כלי בישול איכותי לו אתם מצפים. הצבע החיצוני, עיצוב ואופנה הם חשובים, אבל החומר ממנו עשוי הסיר או המחבת הוא קריטי.



בישול נעים !