ירקות בבישול/ אידוי בסיר ברגהוף

פירה בריא וטעים

 


ירקות בבישול/ אידוי בסיר ברגהוף

           
בכל הנוגע לטעם ולערך תזונתי, אין דבר המשתווה לירקות טריים.

הצורה הטובה ביותר והבריאה ביותר לבשל ירקות היא בדרך האידוי, או על ידי בישול ללא מים בסירי ברגהוף. הטריות נשמרת, וכמובן, גם הויטמינים והמינרלים של הירקות. במתכון הפשוט הזה, אין צורך בטיבול בתבלינים. נסו להרגיש את הטעם הטבעי של הירקות.
מתכון זה, משמש בסיס להכנת מספר מתכונים אחרים, אשר יוצגו באתר זה

 

מצרכים:

4 קישואים
2 זוקיני
4 גזרים
4 בצלים קטנים מאוד.
1 בטטה גדולה.
1 תפוח אדמה בינוני.
4 כפות שמן זית כתית איכותי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק.
 

לעבודה...

1. חותכים את הירקות לקוביות לא קטנות (2.5 X 2.5). מומלץ לחתוך כל ירק בצורה שונה (למשל עיגולים בגזר וכיו"ב)
2. מכניסים את כל הירקות לסיר קר של ברגהוף, מכסים ומדליקים את הכיריים לאש נמוכה למשך 30 דקות.
3. כעת, בודקים שהירקות מבושלים (אש נמוכה יכולה להשתנות לפי סוג הכיריים).
4. מורידים את הסיר מהאש ומצננים אותו במשך 5 דקות במכסה פתוח.
5. להוסיף לסיר את שמן הזית והפטרוזיליה ולנער אותו בעדינות לפיזור יפה.
 
ניתן להגיש כשכל קבוצת ירקות נמצאת ביחד או בצורה מעורבבת.

בתיאבון.


פירה בריא וטעים

           

מצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 בצלים קטנים
3 כפות מים
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 

לעבודה...

1. מכניסים את כל הירקות לסיר קר של ברגהוף.
2. מוסיפים 3 כפות מים (ניתן לוותר על המים, תלוי בגובה האש)
3. מכסים את הסיר ומדליקים אש נמוכה למשך 30 דקות.
4. מרסקים את תפוחי האדמה בעזרת מועך או בעזרת מעבד מזון.
5. את הבצל רצוי לקצוץ במעבד מזון (לרוב, בגלל הילדים)
6. מוסיפים את התבלינים ובתאבון...
 

בתיאבון.