חצילים מטוגנים ללא שמן

חציל קלוי בטריאקי

חמוצים בהכנה מהירה

סלט חצילים בנוסח גאורגי (גרוזיני)

סלט חצילים עם אגוזים - נוסח גאורגי (גרוזיני)

רוטב שזיפים נוסח גאורגי (גרוזיני) - טקמאלי

סלט ירקות נוסח גאורגי (גרוזיני)

סלט פטריות ובצל בחומץ בלסמי

טחינה ביתית מעולה

כרוב לבן בסגנון סיני

סלט עגבניות מבושל - מטבוחה

סלט בלגי

 


חצילים מטוגנים ללא שמן

           

מתכון זה מתאים לכל המחבתות של ברגהוף נירוסטה שאפשר לבשל ולטגן בהם עם מעט שמן ומים

 

החציל הוא ירק אהוב, מזין, טעים מאוד ודל קלוריות. הוא טעים מאוד כמעט בכל צורה, ובייחוד אם הוא מטוגן.
טעמו פותח תיאבון, ויש כאלה ש"טועמים" חצילים מטוגנים עם חצי חלה לפחות. אך אליה וקוץ בה. חציל מטוגן הוא מאכל עתיר קלוריות.

אנחנו נביא כאן את המתכון לסלט חצילים מטוגן, ללא שמן. הוא טעים מאוד ואינו כבד.


חצילים מטוגנים ללא שמן

מצרכים:
1 חציל בינוני
5 כפות שמן זית
5 שיני שום קצוצות או כתושות
חופן פטרוזיליה קצוץ היטב
מעט כמון
מעט מלח ופלפל

 

אופן הכנה:
1. פורסים את החציל לפרוסות בעובי בינוני ( עד 1.5 ס"מ ). אין צורך להמליח ולהמתין.
2. לחמם מחבת נירוסטה של ברגהוף במשך 2 – 3 דקות, עד שמים שנתיז פנימה יהפכו לכדוריות מרצדות במחבת.
3. להניח את החצילים על צידם האחד, להצמיד למחבת, לכסות ולהמתין 2 דקות עד שהחצילים ישחימו היטב בצידם המטוגן. אנא אל תסירו את המכסה.
4. כעת, הנמיכו את האש למינימום והמתינו דקה. לאחר מכן, הפכו את החצילים וכסו את המחבת. המשיכו באש קטנה.

 

תיבול חצילים:
1. פזרו את החצילים בצלחת גדולה להגשה (להשתדל לא אחד על השני).
2. הכינו תערובת תבלינים המכילה: שום, שמן זית, פלפל ומלח.
3. פזרו מעל החצילים בצלחת, כך שהתערובת תיספג היטב.
4. פזרו מעל הכול פטרוזיליה קצוצה.

 

בתיאבון.


חציל קלוי בטריאקי

           

חציל קלוי בטריאקי

 מצרכים:

1 חציל

40 גר' רוטב טריאקי

בצל ירוק קצוץ

רצועות עגבנייה מקולפת

שומשום לקישוט 

 

אופן הכנה:

קולים את החציל בשלמותו, קולפים תוך שמירה על צורתו ומצננים במסננת לניקוז הנוזלים

מניחים את החציל בצלחת הגשה ויוצקים את הרוטב על פני כולו. מקשטים בבצל ירוק, רצועות עגבנייה וסומסום 

 

בתיאבון.


חמוצים בהכנה מהירה

           

חמוצים בהכנה מהירה

מצרכים:


כרובית אחת
כרוב לבן אחד
4 גזרים
קולורבי גדול אחד
2 פלפלים אדומים מתוקים
פלפל חריף אחד
ניתן להוסיף ירקות כיד הדמיון (כמובן ירקות מתאימים לחמוצים)
6 שיני שום
4 לימונים
5 כפות שמן
כוס וחצי חומץ
שתי כפות מלח
כף סוכר
כפית פלפל שחור
כף שטוחה כורכום
4 כפות רוטב סויה
צרור סלרי עלים וגבעולים
 

לעבודה....

1. חותכים את הירקות (גזר, קולורבי ופלפלים) לרצועות או לקוביות. יש לחתוך את הכרוביות לראשים קטנים ואת הכרוב לחתיכות בינוניות.
2. ממליחים במסננת גדולה עם כף מלח וכף סוכר, ומשרים למשך שעה.
3. מרוקנים את הנוזלים ומכניסים לקערה גדולה.
4. מטבלנים באמצעות שום, סלרי, פלפל חריף, חומץ מלח, סוכר, פלפל שחור, כורכום ורוטב סויה.
 

נגיעות אחרונות 

1. פורסים את הלימון לפרוסות ומוסיפים.
2. טועמים כדי לבדוק אם חסר מלח ופלפל, לפי טעמכם.
3. מערבבים היטב כל 10 דקות בשעה הראשונה, ומשרים למשך כל הלילה ובבוקר מערבבים היטב.
4. החמוצים מוכנים.
5. מכניסים לקופסאות אטומות ומאחסנים במקרר.

 

בתיאבון.


סלט חצילים בנוסח גאורגי (גרוזיני)

           

מתכון זה מתאים לכל כלי בישול של ברגהוף

 

 האוכל הגאורגי נפלא. הוא מגוון, עשיר, מעניין ומעורר תאבון. קשה קצת לבחור אבל הפעם אנחנו מביאים מכל המטבח העשיר הזה מתכון לסלט חצילים על פי מסורת הכנה הגאורגית 

 

מצרכים:
ק"ג חצילים 
חצי כוס שמן 
כוס אגוזי מלך קלופים 
כף חומץ 
כפות כוסברה טריה קצוצה דק 
כף פטרוזיליה קצוצה דק 
כף סלרי טרי קצוץ דק 
כף בזיליקום טרי קצוץ דק 
2-3 שיני שום 
כפית פלפל אדום חריף טחון 
כפית זרעי כוסברה טחונים 
כפית אבקת חילבה 
חצי כוס מים 
מלח 

 

אופן הכנה:
חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים מרירים במשך כשעה. לאחר מכן סוחטים אותם מן הנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את החצילים עד להשחמה

טוחנים את האגוזים יחד עם שיני השום, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול הקצוצים

מוסיפים את החומץ והמלח

מוסיפים לאט לאט לאגוזים הטחונים חצי כוס מים קרים. בוחשים עד שהתערובת חלקה

מורחים על כל חציל שכבה עבה של התערובת, ומקפלים אותו לשניים, או מגלגלים לגליל שסוגר על תערובת האגוזים

 

אופן הגשה:

אפשר להגיש חם או קר

 

בתיאבון.


סלט חצילים עם אגוזים - נוסח גאורגי (גרוזיני)

           

סלט חצילים עם אגוזים

חומרים למנה:

חצילים - 1 ק"ג

שמן לטיגון

רסק אגוזים - 1 כוס

פטרוזיליה, קצוצה דק - חצי כוס

עלי סלרי, קצוצים דק - חצי כוס

כוסברה,קצוצה דק - חצי כוס

שמיר, קצוץ דק - חצי כוס

בצל, קצוץ דק - חצי כוס

מלח

פלפל עריף, חתיכה

רימון - 1   

 

אופן הכנה:

1. פורסים את החצילים בעובי 2 ס"מ ומטגנים במעט שמן במחבת, או אופים בתנור, עד שיתרככו.

2. מסדרים את החצילים המטוגנים במגש בשכבה אחת.

3. מערבבים בקערה רסק אגוזים, עשבי תיבול, בצל, מלח ופלפל חריף.

4. יוצקים כפית מהתערובת שבקערה על כל פרוסת חצילים שבמגש.

5. מכסים את הפרוסות בשכבה נוספת של פרוסות החצילים ועל השיכבה הנוספת

6. יוצקים עוד תערובת. מפזרים על התערובת גרגירי רימון.

7. משהים למשך שעתיים במקום קריר ומגישים.    

 

בתיאבון.


רוטב שזיפים נוסח גאורגי (גרוזיני) - טקמאלי

           

רוטב שזיפים נוסח גאורגי

רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגאורגי

 

מגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים.

משתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות.

בעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות גדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. במקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, אם כי הטעם יהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). אפשר להגדיל את הכמויות ולשמור במזווה. 

חומרים ל - 2 ק"ג שזיפים:

1 ראש שום, מופרד לשיניים קלופות

2-1 פלפלים חריפים טריים, ירוקים או אדומים (אם רוצים למתן את החריפות, מסלקים את הגרעינים)

צרור גדול של כוסברה

1/3 צרור שמיר

כמה ענפי בזיליקום

כמה ענפי נענע

מלח, לפי הטעם

2 כפיות כוסברה טחונה

מעט סוכר (לא חובה)

 

אופן הכנה:

מניחים את השזיפים בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד שהשזיפים רכים מאוד וכמעט מתפרקים.

מעבירים את השזיפים, יחד עם מי הבישול, דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מהקליפות ומהגלעינים.

טוחנים שום, עשבי תיבול ופלפלים במעבד מזון, עד לקבלת רסק דליל.

 

אם משתמשים ברוטב בתוך שבוע עד שבועיים ממועד הכנתו:

מערבבים את רסק השזיפים עם תערובת השום ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובכוסברה ושומרים בקירור. הרוטב צריך להיות חמצמץ-חריף. מי שאוהב רוטב מתוק יותר, יכול להוסיף מעט סוכר.

 

אם מכינים את הרוטב למזווה:

מביאים את רסק השזיפים המסונן לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את תערובת השום והתבלינים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מורידים מאש, מתבלים במלח ובכוסברה, ואם רוצים מוסיפים מעט סוכר.

יוצקים את הרוטב לתוך צנצנות מעוקרות ואוטמים באופן הרמטי. הרוטב יישמר במשך חודשים ללא קירור 

 

בתיאבון.


סלט ירקות נוסח גאורגי (גרוזיני)

           

מצרכים:

סלט ירקות נוסח גאורגי

5 עגבניות

4 מלפפונים

מעט פטרוזילה לפי הטעם שלכם

חצי לימון טרי

מלח

פלפל שחור

בצל

שמן סוייה (אפשר גם שמן זית)

פלפל שחור (למי שאוהב)

 

אופן הכנה:

חותכים את העגבניות והמלפפונים אייך שבא לכם.

אפשר לחתוך לקוביות ולפעמים לפלחים לפי מה שנראה לכם.

מוסיפים את הפטרוזיליה

סוחטים חצי לימון טרי

מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן רגיל או זית 

ומי שאוהב אפשר להוסיף בצל ופלפל חריף

 

בתיאבון.


סלט פטריות ובצל בחומץ בלסמי

           

מצרכים:

 3 בצלים בינוניים
חבילת פטריות טריות (כל המרבה הרי זה משובח)
חצי כוס חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור
3 כפות שמן זית כתית
 

אופן הכנה: 

1. קוצצים את הבצל היטב ואת הפטריות חותכים ל-2.
2. מטגנים ללא שמן במכסה סגור, במשך 5 דקות.
3. פותחים, מטבלים ומטגנים עוד דקה.
4. מוזגים לקערת הגשה ומוסיפים את שמן הזית.

 

בתיאבון.


טחינה ביתית מעולה

           

טחינה ביתית מעולהי

מצרכים:

חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים. (ניתן להשתמש במים של חמוצים עם מעט חריף)
לימון אחד
4 גבעולי פטרוזילה
3 שיני שום
מלח ופלפל לפי הטעם
 

אופן הכנה:

(ניתן להכין במעבד מזון או באופן ידני)
1. מקלפים את הקליפה הצהובה של הלימון ומשאירים את הלבן.
2. מכניסים הכול למעבד מזון, ללא המים.
3. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת העיסה הרצויה.
 

בתיאבון.


כרוב לבן בסגנון סיני

           
 alt=1 כרוב לבן בינוני
חצי כוס חומץ
רבע עד חצי כוס רוטב סויה.
2 כפות שומשום קלוי קלות. ( לטגן את השומשום על מחבת טפלון או מחבת ברגהוף ללא שמן )
כף סוכר.
כף מלח.
 
סלט קליל טעים מאוד ועשיר בתכונותיו הטבעיות
 
מצרכים: 

אופן הכנה:

1. קוצצים את הכרוב לרצועות דקות. (מנדולינה מאוד תעזור כאן)
2. משרים את הרצועות במים עם כף מלח למשך 10 דקות
3. שוטפים ומייבשים מעט במסננת
4. מעבירים לקערה מתאימה
5. מכינים תערובת מהסויה הסוכר והחומץ
6. שופכים לקערה עם הכרוב ומערבבים היטב
7. זורים את השומשום הקלוי ומערבבים קלות
 
 

בתיאבון.


סלט עגבניות מבושל - מטבוחה

           
סלט זה, מקורו במרוקו (מטבוחה) ואלג'יר (קוויט) ובמדינות אחרות בצפון אפריקה. משמעות השם : סלט מבושל. במתכון זה נבשל את הסלט ללא שמן, ולאחר הבישול כל אחד יוכל לבחור אם להוסיף שמן או לא, לפי העדפה. בכל מקרה, לסלט בריאותי עדיף לבשל ללא שמן ולהוסיף בסוף.
 

מצרכים:

10 עגבניות גדולות בשלות.
5 שיני שום קצוצות.
2 פלפל מתוק אדום
1 פלפל ירוק 
2 פלפל חריף אדום (אפשרות לאוהבי החריף)
כף פפריקה מתוקה.
כפית פפריקה חריפה (שוב, לאוהבי החריף)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
5 כפות שמן (זית, או כל שמן אחר)
 

אופן הכנה:

1. קולפים את העגבניות בעזרת קולף עגבניות, או בעזרת חליטה מספר דקות במים רותחים.
2. חותכים לרבעים ומניחים בסיר בינוני.
3. מתחילים לבשל באש בינונית עד לרתיחה ומנמיכים.
4. פורסים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לסיר. המהדרים קולים את הפלפלים. ניתן לקלות בסיר ברגהוף, ללא שמן.
5. מוסיפים את השום והתבלינים וממשיכים על אש קטנה, עד שכל הנוזלים יצאו.
6. התוצאה שתתקבל צריכה להיות סמיכה ואדומה.
7. כשהתבשיל מצטנן מעט, יש להוסיף את השמן ולערבב היטב.
 

בתיאבון.


סלט בלגי

           

 alt=

מצרכים:

1 אנדיב בלגי, פרוס דק ללא החלק הפנימי והקשה

חופן עלי רוקט ואורוגולה

חופן אגוזי מלך קלויים

1 סלק, אפוי בנייר כסף, קלוף וחתוך לפרוסות דקות

60 גרם גבינת דנבלו או כל גבינה כחולה אחרת, מפוררת

 

לאגסים ביין:

2-3 אגסים קלופים ומגולענים

1 כוס יין לבן

1/3 כוס סוכר

1 יח' ציפורן

1 כוכב אניס

1 מקל קינמון

 

לוינגרט פטל:

3 כפות שמן זית

6 כפות שמן קנולה

1 בצל שאלוט קצוץ

1 שן שום כתושה

1 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות חומץ פטל

2 כפות דבש

 

1. מכינים אגסים ביין: בסיר קטן ועמוק מערבבים את האגסים עם יין, סוכר, ציפורן, כוכב אניס ומקל קינמון. מבשלים כשעה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומצננים.

2. מכינים את הויניגרט: טוחנים את כל חומרי הרוטב פרט לשמן בבלנדר ידני או במעבד מזון, מוסיפים את השמן תוך כדי טחינה.

3. מרכיבים את המנה:

    מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומסדרים בצלחת עמוקה

 

בתיאבון.