כבד עוף עם רצועות עוף וגמבה צהובה..

קציצות בשר מטוגנות (ללא שמן)

סטייק עוף ביין אדום

 


כבד עוף עם רצועות עוף וגמבה צהובה..

           

כבד עוף עם רצועות בצל וגמבה צהובה פשוט מעדן לצד פתיתים אפויים או אורז וסלט גאורגי....

 

 

כבד עוף

מצרכים לבצק:

 

2 כפות שמן זית או קנולה

חצי ק"ג כבד אוף שרוף על האש ומומלח (לאלו ששומרים על הקשרות),

2 בצלים פרוסים לעגולים,

2-3 שיני שום כתושים

גמבה צהובה 1 חתוך לרבועים קטנים,

1/2 פלפל ירוק קצוץ דק,

חמלי סונלי (כוסברה יבשה תבלין)

קארי על קצה הכפית (לא לשים הרבה תבלין דומיננטי)

פלפל שחור 1/4 כפית

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית מלח או לפי הטעם

1/2 כוס מים רותחים.

 

אופן הכנה:

לטגן את כבדי העוף השטופים וחתוכים או שלמים במחבת עם שמן.

בהדרגה להוסיף את רצועות הבצל, שום, גמבה צהובה ופלפל יריק.

לערבב ולוסיף את התבלינים בהדרגה.

שוב לערבב ולאחר כ- 3 דקות בישול להוסיף את המים.

להתחיל לצמצם את הרוטב שהוא גם יפה וגם מאוד טעים עד לקבלת רוטב מעט סמיך. 

 

בתיאבון.


קציצות בשר מטוגנות (ללא שמן)

           
מתכון זה מיוחד עבור סירים ומחבתות "ברגהוף" לבישול ולטיגון ללא שמן או מים
המתכון דורש שימוש בכלי בישול עשוי ממתכת אל-חלד ושל כלים מיציקת אלומיניום עם ציפוי "פרנו". יש להשתמש בכלים בהתאם להנחיות השימוש המצורפות למוצרים השונים.
 

קציצות בשר

מצרכים:

חצי קילו בשר טחון
1 בצל בינוני
5 שיני שום
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט מלח ופלפל שחור
כפית כמון
 

אופן ההכנה:

מערבבים את הבשר עם חומרי הטיבול (את הבצל לגרד דק ללא הנוזלים).
יוצרים קציצות שטוחות (בדומה לקבב).

1. לוקחים מחבת ברגהוף ומניחים על האש (בהתאם להנחיות ברגהוף).
2. מניחים ומצמידים את הקציצות לתחתית המחבת ומכסים.
3. ממתינים 1 – 2 דקות (לא לפתוח את המכסה), ומנמיכים את האש למינימום.
4. ממתינים חצי דקה, פותחים את המחבת והופכים את הקציצות.
5. ממשיכים בטיגון על אש קטנה עם מכסה סגור.

הקציצות יצאו שחומות ויפות וכמובן פריכות ולא יבשות. והטעם – כמו על האש.

 

בתיאבון.


סטייק עוף ביין אדום

           
מתכון זה מיוחד עבור סירים ומחבתות "ברגהוף" לבישול ולטיגון ללא שמן או מים
המתכון דורש שימוש בכלי בישול עשוי ממתכת אל-חלד ושל כלים מיציקת אלומיניום עם ציפוי "פרנו". יש להשתמש בכלים בהתאם להנחיות השימוש המצורפות למוצרים השונים.
 

מצרכים:

חזה עוף פרוס היטב, ללא שומן (ניתן להשתמש בסטייק פרגית)
כוס יין אדום יבש
1 – 2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום
חבילת פטריות טריות
2 בצלים קצוצים
קוביות סלרי (גבעול) 
3 כפות דבש
מלח ופלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
 

לעבודה...

1. מכינים מחבת ברגהוף לטיגון ללא שמן.
2. פורסים את חזה העוף ומטגנים משני הצדדים (בשיטת הטיגון של ברגהוף)
3. מוציאים ומניחים בצד.
4. מכניסים למחבת (כשהוא עדיין חם) את הבצל, הפטריות והסלרי ומטגנים במשך 4 דקות.
5. מערבבים ומוסיפים את היין, ואת הדבש, רוטב הסויה, השום והתבלינים (לפי הטעם)
6. מביאים לרתיחה ומכניסים את חזה העוף.
7. מכבים את האש אחרי דקה, ומשאירים במכסה סגור לספיגת הטעמים.

איך מגישים?
בצלחת גדולה, מניחים את חזה העוף בצד אחד, ובצד השני מעט מהירקות (פטריות, סלרי וכד').
מזליפים על הסטייק מעט מהרוטב, בתוספת שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ומעט שמן זית.

 

בתיאבון.