חזה עוף מוקפץ עם ירקות

           
מתכון זה מיוחד עבור סירים ומחבתות "ברגהוף" לבישול וטיגון ללא שמן או מים
המתכון דורש שימוש בכלי בישול עשוי ממתכת אל-חלד ושל כלים מיציקת אלומיניום עם ציפוי "פרנו". יש להשתמש בכלים בהתאם להנחיות השימוש המצורפות למוצרים השונים.
 

מצרכים:

חזה עוף פרוס היטב, ללא שומן (ניתן להשתמש בסטייק פרגית)
כוס יין אדום יבש
1 – 2 כפות רוטב סויה
4 שיני שום
חבילת פטריות טריות
2 בצלים קצוצים
קוביות סלרי (גבעול)
3 כפות דבש
מלח ופלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
 

לעבודה...

1. מכינים מחבת ברגהוף לטיגון ללא שמן.
2. פורסים את חזה העוף ומטגנים משני הצדדים (בשיטת טיגון ברגהוף), מוציאים ומניחים בצד.
3. מכניסים למחבת (כשהוא עדיין חם) את הבצל, הפטריות והסלרי, ומטגנים במשך 4 דקות.
4. מערבבים ומוסיפים את היין, הדבש, רוטב הסויה, השום והתבלינים (לפי הטעם)
5. מביאים לרתיחה ומכניסים את חזה העוף.
6. מכבים את האש לאחר דקה, ומשאירים את העוף במכסה סגור, לספיגת הטעמים.
 
איך מגישים?
מניחים את חזה העוף בצלחת גדולה, בצד אחד, ובצד השני שמים מעט מהירקות (פטריות, סלרי וכד').
מזליפים על הסטייק מעט מהרוטב בתוספת שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה ומעט שמן זית.
 

בתיאבון.