פילה סלמון במצע עלי בייבי

  דג חריף (חריימה)



פילה סלמון במצע עלי בייבי

           
מתכון זה מיוחד עבור סירים ומחבתות "ברגהוף" לבישול וטיגון ללא שמן או מים
המתכון דורש שימוש בכלי בישול עשוי ממתכת אל-חלד ושל כלים מיציקת אלומיניום עם ציפוי "פרנו". יש להשתמש בכלים בהתאם להנחיות השימוש המצורפות למוצרים השונים.

זו מנה טעימה ובריאה מאוד , והכי חשוב – טיגון הדג נעשה ללא שמן.

 

מצרכים:

נתחי פילה סלמון ללא עצמות
חבילת עלי בייבי
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות שמן זית
חופן כוסברה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
2 כפות רוטב סויה
רבע כוס חומץ בלסמי
 

לעבודה...

1. ראשית, מכינים את מצע עלי הבייבי.
2. מערבבים בקערה את חומרי הטיבול: חומץ בלסמי, סויה, שום ומעט שמן זית.
3. ממליחים ומפלפלים, לפי הטעם, ומוסיפים את עלי הבייבי.
4. מערבבים בזהירות, כדי לשמור על המראה הטבעי והטרי.
5. מניחים מנה אחת על צלחת הגשה גדולה במרכז הצלחת. ( לפי כמות המנות).

הכנת הדג והגשתו:
1. מכינים מחבת "ברגהוף" לטיגון ללא שמן (לפי ההנחיות המצורפות).
2. מניחים את נתחי הסלמון, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש.
3. לאחר 3 דקות, חוזרים על הפעולה לטיגון הצד השני.
4. מניחים את הנתחים מעל המצע בצלחת, ומזליפים מעט שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ומעט שום קצוץ.
 

בתיאבון.


דג חריף (חריימה)

           
מתכון זה מיוחד עבור סירים ומחבתות "ברגהוף" לבישול וטיגון ללא שמן או מים
המתכון דורש שימוש בכלי בישול עשוי ממתכת אל-חלד ושל כלים מיציקת אלומיניום עם ציפוי "פרנו". יש להשתמש בכלים בהתאם להנחיות השימוש המצורפות למוצרים השונים
 

חריימה

מצרכים:

כמעט כל מה ששוחה במים וקוראים לו דג – בורי, מושט, קרפיון, סלמון ועוד...
חצי כוס שמן לטיגון
הרבה שום כתוש או קצוץ (לפחות ראש)
עגבנייה גדולה
2 גזרים קטנים חתוכים לפרוסות או קוביות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
פלפל חריף אחד או שניים (להשאיר שלם, ללא הגבעולים)
2 גמבות (או פלפלים אדומים) חתוכים לחתיכות גדולות
פלפלים יבשים אדומים (חריף או מתוק לפי טעמכם)
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה דק דק.
 

לעבודה...

1. בתוך סיר שטוח (סוטאז') שופכים את השמן ואת השום הקצוץ.
2. אין צורך לחמם טוב את השמן פשוט להדליק על אש קטנה.
3. לאחר הזהבה קלה ביותר של השום להוסיף את הפפריקה, פלפלים חריפים ומתוקים, פלפלים יבשים, עגבנייה והגזר.
4. לטבל במלח ופלפל שחור.
5. לערבב היטב ולהוסיף כוס מים רותחים לכסות ולבשל 7 דקות על אש קטנה.
6. כעת נוסיף את הדג (בדגים מסוימים ניתן להשרותם קודם במעט לימון מלח ופלפל)
7. לבשל במשך 10 דקות. לטעום, לתקן ולהוסיף את הכוסברה ולהמשיך בבישול 5 דקות נוספות.
8. המהדרין מייבשים מעט את הדג בתנור מספר דקות.
 

בתיאבון.