חצ'פורי - בורקס גאורגי אחד מהסוגים הרבים..

אצ'רולי חצ'פורי - עם ביצה

 


חצ'פורי - בורקס גאורגי אחד מהסוגים הרבים..

           

לבורקס גאורגי יש פנים רבות ..

 

את החצ'פורי, מאפה בצק גיאורגי מסורתי, אפשר להכין בכמה מליות, כשהנפוצות ביותר הן שעועית וגבינה.

במתכון שלפניכם תמצאו את החצ'פורי שמורכב מכמה מרכיבים והם:

 

חצ'פורי

חומרים למנה:

3 גיל או שמנת

2 ביצים

1 כפית מלח

1/2 מחמאה חתוכה לקוביות קטנות

4-5 כוסות קמח או עד כמה שיספוג הנוזל 

1 אבקת אפייה או שליש כפית סודה לשתייה 

1 חלמון מהול במים 

למלית:

300 גרם גבינת חמד

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 ביצה

1/3 כפית מלח (אם לא אוהבים מלוח אפשר לוותר על המלח)

 לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.   

 

אופן ההכנה לבצק:

לאחד את כול החומרים ביחד

להוסיף קמח וללוש היטב.

להניח בצד לפחות 1/2 שעה.לא בקירור!!!

 

לאחר חצי שעה, לחלק את הבצק ל-15  יח' אפשר גם יותר...

לרדד מעט עם מערוך ולמלא עם המלית, לסגור היטב ולמרוח

מעל את החלמון המהול במים.

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 3 דקות

להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולאפות עד לקבלת

גוון זהוב מעט (כ- 20 דקות)  

 
להגיש עם סלט גאורגי מומלץ וערב לחך עד מאוד...
 

בתיאבון.


אצ'רולי חצ'פורי - עם ביצה

           

את החצ'פורי, מאפה בצק גיאורגי מסורתי, אפשר להכין בכמה מליות, כשהנפוצות ביותר הן שעועית וגבינה.

במתכון שלפניכם תמצאו את האצ'רולי חצ'פורי, שכולל מלית של גבינות וביצה

 

אצ'רולי

חומרים (ל - 6 חצ'פוורי):

1/2 ק"ג קמח לבן

25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים

1 ביצה טרופה

1 גביע יוגורט

1 כפית מלח

מים פושרים

למלית:

350 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

350 גרם גבינה בולגרית מפוררת

50 גרם חמאה מומסת

6 ביצים    

 

אופן ההכנה:

לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.

 

מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים קלות.

יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את הביצה, היוגורט וחצי כוס מים פושרים. מפזרים את המלח מסביב לשולי הגומה.

מתחילים לעבד את הבצק תוך הוספה הדרגתית של מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.

מכסים את הקערה במגבת מטבח נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה.

כאשר הבצק הכפיל את נפחו, מוציאים מהקערה ולשים היטב. מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים ויוצרים כדור מכל חלק. מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומניחים אותם במקום חמים לתפיחה נוספת.

המלית: מערבבים את הגבינות עם החמאה המומסת.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הכדורים לעלה עגול.

מקפלים את העלה משני הצדדים לכיוון המרכז כך שמתקבל מעין מלבן עם קצות מחודדים. צובטים את שולי הבצק ומגביהים אותם כך שמתקבלת צורה של סירה.

ממלאים את הסירות במלית. מחממים תנור לחום של 200 מעלות עם תבנית בתוכו.

מוציאים את התבנית, משמנים קלות ומניחים בה את החצ'פורי. אופים בתנור כ-15 דקות, עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב.

מוציאים מהתנור ושוברים ביצה למרכז כל מאפה. מחזירים לתנור ואופים כ-5 דקות, עד שחלבון הביצה נקרש, אותם החלמון נשאר מעט נוזלי. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים.

 

להגיש עם סלט גאורגי מומלץ וערב לחך עד מאוד...
 

בתיאבון.