איך לבשל בכלים של ברגהוף

איך לבשל בכלים של ברגהוף


איך לבשל בכלים של ברגהוף

בישול ללא מים


השתמש בכלי המתאים

בחר בכלי בישול שהמזון ימלא כמעט לגמרי. זאת כיוון, שכיסי האוויר הנוצרים מבישול מזון בסירים גדולים מדי הורסים את הויטמינים, מייבשים את המזון ועלולים אף לשרוף את הסיר. אנו ממליצים למלא את הכלי עד 2/3 מנפחו.



שטוף את המזון ואת הירקות שאתה מבשל


שטיפת המזון חשובה משתי סיבות: ראשית, היא מנקה את המזון מכימיקלים מזיקים; שנית, כך נשארת על המזון כמות מסוימת של מים, אשר מתערבבת עם מיצי הבישול ומסייעת לתהליך הבישול ללא מים.



שלוט על החום


חשוב להתחיל בבישול עם סיר קר ולפקח על החום לאורך כל תהליך הבישול. אם החום גבוה מדי המים יתאדו, האוכל יישרף וגם סיר הבישול עלול להינזק. כאשר מבשלים ללא מים, מומלץ מאוד לשמור על חום בינוני.



מנע בריחת אדים


התחל לבשל בחום בינוני. מיד כאשר מתחילים להיפלט אדים מצידי המכסה, הנמך את הלהבה. כעת, ניתן למדוד את זמן הבישול. בשלב זה, המכסה יצר אטימה טבעית של הסיר. אנו ממליצים להשתמש בשלוש עד חמש כפות של מים בתחילת הבישול.



לא להציץ!


בכל פעם שמסירים את המכסה במהלך הבישול, נפלטים החוצה חום ואדים, דבר המאריך את זמן הבישול ומייבש את המזון. אם בכל זאת הרמת את המכסה, אל תשכח להוסיף כמה כפות מים נוספות. אל תבדוק את המזון לפני שחלף זמן הבישול הנדרש בהתאם למתכון.



בישול עם מעט שומן ושמן


אנו משתמשים בשומנים על מנת למנוע מן המזון להישרף. אולם, כאשר מבשלים באמצעות הכלים של חברת ברגהוף העולמית, שוב אין צורך בכך, וניתן להשיג חיסכון בכסף ובזמן, וכן שיפור בבריאות.



שלוט על החום


בדוק את חום הסיר, באמצעות טפטוף כמה טיפות מים על תחתית, אם הטיפות מתחילות להתגלגל על התחתית, ניתן להתחיל בבישול.



הוסף את הבשר


הנח את הבשר בכלי החם, והיעזר במזלג על מנת לצרוב אותו. אל תוסיף מלח. לאחר הצריבה, כסה את הכלי לשלוש דקות לפחות. באופן זה, המזון לא יידבק לתחתית הכלי, וניתן יהיה לנקותו במהירות רבה.



הנמך את החום


לאחר הצריבה, יש להנמיך את החום לחום נמוך עד בינוני. זמן הבישול בכלים של ברגהוף העולמית הוא לרוב קצר ב-20 – 30 אחוזים מן הכתוב במתכון, בהשוואה לכלים אחרים, דבר היוצר חיסכון רב באנרגיה.



בישול באדים


ניתן לבשל באדים באמצעות כלי האידוי. הנח את המרכיבים השונים בכלי וכסה אותו במכסה המתאים. הבא לרתיחה. כעת המזון מתבשל באדים. לעומת צורות הבישול האחרות, הבישול באדים שומר על טעמו הטבעי של המזון ועל ערכו התזונתי. בצורה כזו ניתן לבשל בשר, דגים, ירקות ומיני מזון אחרים ללא תוספת מים.



לסיכום, הבישול עם כלי הבישול של ברגהוף הוא קל ופשוט:


* התחל לבשל בחום בינוני, עד לפליטת אדים מן הכלי.


* הנמך את החום על מנת לאטום את הכלי ולמנוע פליטת אדים.


* סיים לבשל בחום נמוך, תוך שימוש בזמני בישול רגילים.