המודעות לשמירה אל אורח חיים בריא נמצאת במגמת עלייה - יותר ויותר אנשים מיישמים את רזי הבישול הבריא. אחת הדרכים הפופולאריות לבישול בריא היא באמצעות אידוי במים. במסגרת של הליך אידוי במים, המים לא נוגעים בחומרי הגלם – כמו שקורה בהליך בישול במים, חומרי הגלם מתבשלים באמצעות האדים – מדובר בתהליך הנחשב לאיטי יותר מאשר הליך בישול במים - אך היתרונות שלו טמונות בעובדה, שחומרי הגלם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם. הליך בישול אידוי במים מתבשל באמצעות סיר אידוי איכותי - הטעמים של מאכלים הנוצרים באמצעות הליך של אידוי, נחשבים להרבה יותר עדינים מאשר של אלו המוכנים באמצעות בישול – במזרח הרחוק עושים שימוש נרחב בטכניקת האידוי להכנת מאכלים מסוגים שונים. במסגרת תהליך האידוי , החום אשר נוצר בתוך הסיר כולא את הטעמים בתוך הסיר, בנוסף, גם הצבעים של המזונות נשמרים בתהליך. סיר אידוי – מבחר רחב של סירים וכלים כל מי שעושה את צעדיו הראשונים בעולם האידוי, עתיד לגלות שהאפשרויות המוצעות עבורו הן רבות וכוללות סוגים שונים של סירי אידוי כמו גם כלי אידוי אחרים. סירי אידוי יכולים להיות עשויים ממתכת מנירוסטה או אפילו מבמבוק. לא משנה באיזה סוג של סיר אידוי בחרתם, בכדי שהתהליך יתבצע על הצד הטוב ביותר, קיימת חשיבות גבוהה לכסות את הסיר לאורך כל תהליך הבישול – בצורה כזאת האדים יישמרו כלואים בפנים – מה שיעל משמעותית את התהליך. כמובן, שבכדי שתהליך האידוי יתבצע בצורה היעילה, המהירה והאיכותית ביותר, קיימת חשיבות גבוהה לבחור בצורה מוקפדת את סיר האידוי ולוודא שמדובר בסיר איכותי אשר יאפשר לכם לבצע את פעולת האידוי בצורה הטובה ביותר. סיר אידוי – מה מבשלים באמצעות הליך האידוי? נדירים חומרי הגלם אשר אינם מתאימים לסיר אידוי – בין המאכלים אשר נחשבים למומלצים ביותר להכנה בטכניקה זו: דגים מסוגים שונים (בעיקר דגים נאים), כל סוגי הירקות ובעיקר ירקות ממשפחת המצליבים כמו: ברוקולי וכרובית. ברוב המקרים, התיבול, בעת שימוש בטכניקה הזאת, יהיה עדין יחסית ולא יכלול כמויות גדולות של תבלינים. כאמור, בכדי ליהנות מכל היתרונות שטכניקת אידוי בכלל וסיר אידוי בפרט, טומנים בחובם, קיימת חשיבות גבוהה לבחור בקפידה את הסיר וללמוד לעומק את רזי טכניקת הכנת מאכלים באמצעות אידוי במים. .