גם אם אתם לא נמנים על אותם ה"בשלנים" וכחלק מכך, אתם לא מבלים בכל יום שעות ארוכות במטבח – אולי אתם מרכזים את כל הפעילות שלכם במטבח לסוף השבוע, אולי אתם מאלו שמקפיאים ואולי אתם מבשלים רק שאתם חייבים - אתם עדיין צריכים לשים דגש על כל הנושא של בחירת סכיני מטבח. לא משנה איזו פעולה אתם מבצעים באמצעות סכין – מקלפים תפוחי אדמה, חותכים ירקות לסלט או מפרקים עוף שלם לחתיכות – בכדי לאפשר לכם להשלים את הפעולה ולעשות זאת בצורה הטובה והאיכותית ביותר, חשוב שיהיו ברשותכם סכיני מטבח איכותיות אשר מתאימות באופן פרטני למטרה המבוקשת. עולם סכיני המטבח כולל סוגים רבים של סכינים הנבדלים אלו מאלו בפרמטרים כמו: גודל הסכין, צורת האחיזה, סוג הלהב ופרמטרים נוספים – בשלב הראשון, כדאי להבין את ההבדלים ואת השימושים עבורם כל סכין מיועדת ובשלב הבא, לבחור בהתאם למידע שאספתם את אותן סכיני מטבח אשר יספקו את המענה הטוב ביותר עבור הצרכים שלכם מהן – באשר הם. סכיני מטבח – דגשים חשובים בהליך הבחירה ההמלצה היא לבחור רק סכיני מטבח איכותיות – גם אם הן עולות יותר, ההשקעה תהיה משתלמת, מכיוון שסכינים איכותיות יכולות ללוות אתכם שנים רבות ולייעל בצורה משמעותית את העבודה במטבח. הסכין צריכה להתאים לכם באופן אישי – יש אנשים שאוהבים לעבוד יותר עם סכינים מסוג מסוים ואחרים דווקא מעדיפים סוג אחר, ההמלצה היא כמובן לעבוד עם סכין אשר תספק לכם נוחות עבודה מקסימאלית. אם אתם נמצאים לפני חידוש מלאי סכיני מטבח שלכם, מומלץ לרכוש את כל סוגי הסכינים – לכל סכין יש תפקיד אחר. בין סוגי הסכינים הנפוצים יותר: סכין שף, סכין לבשר, סכין ללחם, סכין לגבינות, סכין לחיתוך פירות וירקות (סכין שירות) וסכין לחיתוכים קטנים (סכין טורנה). כדאי לוודא שאותם סכיני מטבח שאתם קונים – בין אם בתור סט ובין אם כבודדים – יכללו סכין מכל סוג ועבור כל שימוש רלוונטי. סכיני מטבח מהווים אולי את אחד האלמנטים השימושיים והחשובים ביותר במטבח ולכן, ההמלצה היא לא להקל ראש בבחירה ולשים דגש על כל אותם אלמנטים אשר יאפשרו לכם לבחור סכינים איכותיות, אשר ישמשו אתכם לאורך שנים רבות. המפתח לבחירה נכונה יהיה במקרה הזה, איסוף מידע מפורט על כל האפשרויות הקיימות בתחום.