מצרכים:

כרובית אחת
כרוב לבן אחד
4 גזרים
קולורבי גדול אחד
2 פלפלים אדומים מתוקים
פלפל חריף אחד
ניתן להוסיף ירקות כיד הדמיון (כמובן ירקות מתאימים לחמוצים)
6 שיני שום
4 לימונים
5 כפות שמן
כוס וחצי חומץ
שתי כפות מלח
כף סוכר
כפית פלפל שחור
כף שטוחה כורכום
4 כפות רוטב סויה
צרור סלרי עלים וגבעולים
 

לעבודה....

1. חותכים את הירקות (גזר, קולורבי ופלפלים) לרצועות או לקוביות. יש לחתוך את הכרוביות לראשים קטנים ואת הכרוב לחתיכות בינוניות.
2. ממליחים במסננת גדולה עם כף מלח וכף סוכר, ומשרים למשך שעה.
3. מרוקנים את הנוזלים ומכניסים לקערה גדולה.
4. מטבלנים באמצעות שום, סלרי, פלפל חריף, חומץ מלח, סוכר, פלפל שחור, כורכום ורוטב סויה.
 

נגיעות אחרונות 

1. פורסים את הלימון לפרוסות ומוסיפים.
2. טועמים כדי לבדוק אם חסר מלח ופלפל, לפי טעמכם.
3. מערבבים היטב כל 10 דקות בשעה הראשונה, ומשרים למשך כל הלילה ובבוקר מערבבים היטב.
4. החמוצים מוכנים.
5. מכניסים לקופסאות אטומות ומאחסנים במקרר.
 
 
 
 
 

בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel