בהליך הבישול, יהיו מספר פרמטרים בעלי חשיבות עבורכם: איכות הבישול, מהירות/ יעילות הבישול וכמובן נושא הבריאות. אז בכדי לקבל את המענה המושלם על כל הפרמטרים החשובים בתהליך זה, חשוב לבחור בצורה מושכלת את אותה המחבת בה תעשו שימוש. קיימים סוגים רבים של מחבתות, כאשר אחד ההבדלים הבולטים בין מחבת אחת לאחרת יבוא לידי ביטוי בסוג הציפוי של המחבת. הסוגים הנפוצים ביותר של ציפויים למחבתות הם ציפוי טפלון וציפוי קרמי – לכל אחד מסוגי הציפויים יש את היתרונות שלו, כמו גם את החסרונות שלו - ההמלצה היא להכיר את כל התכונות סוגי המחבתות השונים ובהתאם לנתונים הללו לבחור בסופו של דבר במחבת הרצויה. מחבת עם ציפוי – ציפוי טפלון טפלון הוא ציפוי נון סטיק, מדובר בחומר אשר דוחה מים וידוע בשל היכולות שלו לעמוד בפני תגובות כימיות – בישול במחבת מצריך שימוש בכמויות מינימאליות של שמן ומאפשרות חימום אחיד. החסרונות של ציפוי טפלון טמונות בחומר בשם pfoa – החומר הזה עלול להיפלט החוצה במקרה של סדק במחבת ולגרום לסוג של מחלת שפעת. יחד עם זאת, כיום החומר המדובר נמצא בכמויות מאוד קטנות אם בכלל – יותר ויותר חברות אשר מודעות לנזק אשר עלול להיגרם מהחומר הזה, מקפידות לייצר מחבתות עם ציפוי טפלון, אשר אינן כוללות את החומר הזה – בדרך כלל, הנתון הזה יצוין על גבי האריזה. מחבת עם ציפוי – ציפוי קרמי מחבת עם ציפוי קרמי, היא פיתוח אשר נחשב ליחסית חדש – מחבתות עם ציפוי קרמי יצאו לשוק, אחרי שהתפרסמו מסקנות לגבי החסרונות הטמונים במחבתות עם ציפוי טפלון. מחבת על ציפוי קרמי, מפחיתה את הצורך להשתמש בשמן, הציפוי עשוי כולו מחומרים טבעיים וכחלק מכך אינו פולט חומרים מסוכנים. גם מחבת עם ציפוי קרמי ידוע בזכות היכולת שלו לפזר את החום בצורה שווה. כאמור, כל מי שתר אחר מחבתות, חשוב שיכיר לעומק את סוגי המחבתות המוצעות עבורו כמו גם הציפויים השונים של המחבתות. ככל שתעמיקו יותר בהבנת התכונות השונות של כל אחת מהאפשרויות השונות, תוכלו בסופו של דבר לבחור את המחבת אשר תאפשר לכם ליהנות מבישול איכותי, בריא ויעיל – וכמובן, להוציא את המקסימום מחומרי הגלם בהם אתם עושים שימוש לצורך הבישול.