מצרכים:
ק"ג חצילים 
חצי כוס שמן 
כוס אגוזי מלך קלופים 
כף חומץ 
כפות כוסברה טריה קצוצה דק 
כף פטרוזיליה קצוצה דק 
כף סלרי טרי קצוץ דק 
כף בזיליקום טרי קצוץ דק 
2-3 שיני שום 
כפית פלפל אדום חריף טחון 
כפית זרעי כוסברה טחונים 
כפית אבקת חילבה 
חצי כוס מים 
מלח 

 

אופן הכנה:
חותכים את החצילים לאורכם לשני חלקים שווים. זורים עליהם מלח, ומניחים אותם להגיר נוזלים מרירים במשך כשעה. לאחר מכן סוחטים אותם מן הנוזלים. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את החצילים עד להשחמה

טוחנים את האגוזים יחד עם שיני השום, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול הקצוצים

מוסיפים את החומץ והמלח

מוסיפים לאט לאט לאגוזים הטחונים חצי כוס מים קרים. בוחשים עד שהתערובת חלקה

מורחים על כל חציל שכבה עבה של התערובת, ומקפלים אותו לשניים, או מגלגלים לגליל שסוגר על תערובת האגוזים

 

אופן הגשה:

אפשר להגיש חם או קר


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel