לבורקס גאורגי יש פנים רבות ..
את החצ'פורי, מאפה בצק גיאורגי מסורתי, אפשר להכין בכמה מליות, כשהנפוצות ביותר הן שעועית וגבינה.
במתכון שלפניכם תמצאו את החצ'פורי שמורכב מכמה מרכיבים והם:


חומרים למנה:

3 גיל או שמנת

2 ביצים

1 כפית מלח

1/2 מחמאה חתוכה לקוביות קטנות

4-5 כוסות קמח או עד כמה שיספוג הנוזל

1 אבקת אפייה או שליש כפית סודה לשתייה

1 חלמון מהול במים

למלית:

300 גרם גבינת חמד

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 ביצה

1/3 כפית מלח (אם לא אוהבים מלוח אפשר לוותר על המלח)

 לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.  

 

אופן ההכנה לבצק:

לאחד את כול החומרים ביחד

להוסיף קמח וללוש היטב.

להניח בצד לפחות 1/2 שעה.לא בקירור!!!

 

לאחר חצי שעה, לחלק את הבצק ל-15  יח' אפשר גם יותר...

לרדד מעט עם מערוך ולמלא עם המלית, לסגור היטב ולמרוח

מעל את החלמון המהול במים.

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 3 דקות

להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולאפות עד לקבלת

גוון זהוב מעט (כ- 20 דקות) 

 

להגיש עם סלט גאורגי מומלץ וערב לחך עד מאוד...


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel