לבורקס גאורגי יש פנים רבות ..
את החצ'פורי, מאפה בצק גיאורגי מסורתי, אפשר להכין בכמה מליות, כשהנפוצות ביותר הן שעועית וגבינה.
במתכון שלפניכם תמצאו את החצ'פורי שמורכב מכמה מרכיבים והם:
חומרים למנה:
3 גיל או שמנת
2 ביצים
1 כפית מלח
1/2 מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
4-5 כוסות קמח או עד כמה שיספוג הנוזל
1 אבקת אפייה או שליש כפית סודה לשתייה
1 חלמון מהול במים
למלית:
300 גרם גבינת חמד
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1/3 כפית מלח (אם לא אוהבים מלוח אפשר לוותר על המלח)
לאחד את כול החומרים ולשמור בצד.
אופן ההכנה לבצק:
לאחד את כול החומרים ביחד
להוסיף קמח וללוש היטב.
להניח בצד לפחות 1/2 שעה.לא בקירור!!!
לאחר חצי שעה, לחלק את הבצק ל-15 יח' אפשר גם יותר...
לרדד מעט עם מערוך ולמלא עם המלית, לסגור היטב ולמרוח
מעל את החלמון המהול במים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאחר כ- 3 דקות
להוריד את הטמפרטורה ל-170 מעלות ולאפות עד לקבלת
גוון זהוב מעט (כ- 20 דקות)
להגיש עם סלט גאורגי מומלץ וערב לחך עד מאוד...
בתיאבון!
רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו: