מצרכים:
כמעט כל מה ששוחה במים וקוראים לו דג – בורי, מושט, קרפיון, סלמון ועוד...
חצי כוס שמן לטיגון
הרבה שום כתוש או קצוץ (לפחות ראש)
עגבנייה גדולה
2 גזרים קטנים חתוכים לפרוסות או קוביות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
פלפל חריף אחד או שניים (להשאיר שלם, ללא הגבעולים)
2 גמבות (או פלפלים אדומים) חתוכים לחתיכות גדולות
פלפלים יבשים אדומים (חריף או מתוק לפי טעמכם)
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה דק דק.
 

לעבודה...
1. בתוך סיר שטוח (סוטאז') שופכים את השמן ואת השום הקצוץ.
2. אין צורך לחמם טוב את השמן פשוט להדליק על אש קטנה.
3. לאחר הזהבה קלה ביותר של השום להוסיף את הפפריקה, פלפלים חריפים ומתוקים, פלפלים יבשים, עגבנייה והגזר.
4. לטבל במלח ופלפל שחור.
5. לערבב היטב ולהוסיף כוס מים רותחים לכסות ולבשל 7 דקות על אש קטנה.
6. כעת נוסיף את הדג (בדגים מסוימים ניתן להשרותם קודם במעט לימון מלח ופלפל)
7. לבשל במשך 10 דקות. לטעום, לתקן ולהוסיף את הכוסברה ולהמשיך בבישול 5 דקות נוספות.
8. המהדרין מייבשים מעט את הדג בתנור מספר דקות.

 


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel