החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ:

 

לאגסים:

4 אגסים, קלופים, חצויים ומגולענים (אפשר משומרים)

1 ליטר מים

100 גר' (1/2 כוס) סוכר

1 מקל וניל משומש

1 מקל קינמון

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

לעוגה:

120 גר' חמאה

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

115 מ"ל (1/2 מכל) גבינת שמנת

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

140 גר' (1 כוס) קמח

70 גר' (1/2 כוס) קמח תירס

3 גר' (1 כפית) אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

50 גר' (1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר את כל חומרי האגסים עד לרתיחה. ממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

2. מערבבים במערבל עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וגבינת השמנת, עד לקבלת מרקם אוורירי וקרמי.

3. מערבבים בקערית את הביצה עם תמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמחים, אבקת האפייה והתבלינים, מוסיפים לתערובת החמאה ומערבבים.

5. חותכים את האגסים המבושלים לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת יחד עם אגוזי הפקאן הקצוצים.

6. יוצקים את התערובת לשתי תבניות משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 45-50 דקות, עד שהעוגות יציבות וקפיציות למגע.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel