החומרים לפורמה/תבנית בגודל 18 ס"מ:

 

לקרמבל התפוזים:

 

140 גר' (1 כוס) קמח

140 גר' (3/4 כוס) סוכר

140 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

140 גר' שקדים מולבנים טחונים (¾1 כוסות אבקת שקדים)

קורט מלח

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

 

לעוגה:

15 גר' ג'לטין (½1 כפות)

75 גר' (3 כפות) מים

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

100 גר'(1/2 כוס) סוכר

750 גר' גבינה 9%, מסוננת מנוזלים במסננת ביתית

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

 

אופן ההכנה:

 

קרמבל התפוזים:

1. מערבבים את כל חומרי הקרמבל במערבל עד לקבלת פירורי בצק אחידים (מומלץ לערבב את קליפת התפוז המגוררת עם הסוכר לילה לפני כדי לקבל טעם וארומה חזקים יותר).

2. מסדרים את הפירורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות כ-15-20 דקות עד לקבלת צבע חום-זהוב. מוציאים את הקרמבל מהתנור ומקררים.

 

העוגה וההרכבה:

1. משרים את הג'לטין במים.

2. מקציפים בקערה את השמנת והסוכר למרקם של הקצפה קלה (מרקם יוגורט).

3. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה עם מיץ התפוזים והקליפה המגוררת בעזרת מטרפה ומקפלים פנימה את השמנת המוקצפת.

4. ממיסים את הג'לטין והמים יחד מעל אמבט מים חמים (בן מארי).

5. לוקחים מעט מתערובת הגבינה והשמנת, מערבבים עם הג'לטין הנוזלי (להשוואת טמפרטורה) ומקפלים לתערובת השמנת והגבינה.

6. מסדרים מחצית מהקרמבל בתחתית פורמה מרובעת בגודל 18X18 ס"מ (או בתבנית). יוצקים מעל את תערובת השמנת ומעבירים למקרר ל-4-5 שעות לפחות.

7. משחררים את העוגה מהפורמה (או מהתבנית) ומקשטים בשארית הקרמבל, בקליפה מגוררת  ובפילטים של תפוז.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel