החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ:

 

לגבינה:

6 גביעים שמנת של פעם

לבסיס ½1 כוסות (225 גרם) קמח

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

1/4כוס (60 גרם) סוכר

100גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 חלמון

1כף שמן אגוזים

1כפית תמצית וניל

 

לתערובת הגבינה:

1 מכל  (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 ביצים

1 חלבון

2/3 כוס (160 גרם סוכר)

1כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות קמח לציפוי

1 גביע שמנת חמוצה

1גביע אשל

2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

 

הגבינה:

מכינים את הגבינה יומיים-שלושה לפני אפיית העוגה. מרפדים מסננת בבד חיתול ויוצקים לתוכה את גביעי השמנת. מניחים מעל קערה, שאליה ניגרים הנוזלים. מדי יום שופכים את הנוזלים. מתקבלת גבינת שמנת מוצקה.

 

הבסיס:

1. מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, קליפת הלימון המגוררת והסוכר. מוסיפים את החמאה, החלמון, שמן האגוזים ותמצית הווניל ומערבבים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה.

2. משטחים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של התבנית.

3. אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהבצק מתחיל להזהיב.

 

תערובת הגבינה:

1. מקציפים את השמנת המתוקה.

2. מערבלים בקערת מיקסר את הביצים, החלבון והסוכר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה שהכנו מראש, תמצית הווניל והקמח.

3. מקפלים פנימה את הקצפת.

4. מנמיכים את החום ל-180 מעלות, משטחים את תערובת הגבינה על הבצק ואופים במשך 40 דקות.

 

הציפוי:

1. מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה עם האשל והסוכר. בעזרת מרית משטחים את הציפוי במרית על העוגה וממשיכים לאפות עוד 10 דקות.

2. מוציאים מהתנור ומפרידים בסכין בין העוגה לתבנית. מצננים ומעבירים למקרר.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel