החומרים לתבנית פורמה מרובעת בגודל 18x18 ס"מ ובגובה 5 ס"מ:

2 ביצים

40 גר' (2 כפות) מלטיטול - תחליף סוכר (להשיג בחנויות המתמחות)

40 גר' (2 כפות) קמח

 

למלית גבינה דלת קלוריות:

600 גר' גבינה לבנה 0% מסוננת מנוזלים (במסננת ביתית 3-4 שעות במקרר)

100 גר' (1/2 כוס) ריוויון

2 ביצים

מיץ מ-1/2 לימון

30 גר' (½1 כפות) קמח

120 גר' (1/2 כוס ועוד 1 כף) מלטיטול

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי:

200 גר' (1 מכל) שמנת חמוצה

200 גר' (1 כוס) ריוויון

80 גר' (4 כפות) מלטיטול

20 גר' (1 כף) קוננפלור

 

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים עם המלטיטול לקצף יציב ובהיר כ-6-8 דקות. מקפלים את הקמח בעדינות לתוך מקצפת הביצים.

2. עוטפים פורמה מרובעת (בגודל 18x18 ס"מ ובגובה 5 ס"מ) בתחתיתה ומצדיה בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום (או שמשתמשים בתבנית משומנת).

3. יוצקים את תערובת הביצים לפורמה (או לתבנית) ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20-25 דקות. משחררים את הרינג לאחר הצינון.

 

המלית:

1. מערבבים בקערה את הגבינה, הריוויון, הביצים ומיץ הלימון בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.

2. מוסיפים לקערה את החומרים היבשים ואת תמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

3. עוטפים רינג בתחתיתו ובצדדיו בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ויוצקים לתוכו את תערובת הגבינה עד לגובה של 1/2 סנטימטר מקצה הרינג.

4. אופים את תערובת הגבינה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך 25-30 דקות נוספות, עד שהעוגה יציבה ולא נוזלית.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומפרידים בזהירות בעזרת סכין חד בין העוגה לרינג/התבנית (לא מוציאים את העוגה!). מקררים על גבי רשת.

 

הציפוי:

1. מערבבים בקערה את חומרי הציפוי בעזרת מטרפה. יוצקים את הציפוי על העוגה בעזרת מצקת ומיישרים בזהירות.

2. מקררים את העוגה בחוץ ומעבירים למקרר.

 

* מומלץ לאכול את העוגה אחרי ששהתה יומיים-שלושה במקרר. אין להקפיא את העוגה.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel