החומרים לרינג/לתבנית בקוטר 18 ס"מ:

 

למשמשים:

1 ליטר מים

200 גר' (1 כוס) סוכר

100 גר' (5 כפות) דבש

מיץ מ-1 לימון

1 כף מי זהר (מי פריחת הדרים) או 2-3 טיפות תמצית מי זהר

1 ק"ג משמשים, חצויים ומגולענים

 

לעוגה:

(יש להצטייד בשני רינגים/תבניות לאפיית שתי שכבות הקדאיף במקביל)

250 גר' אטריות קדאיף

14 גר' (1 חבילה) ג'לטין

70 גר' (5 כפות) מים

500 גר' (2 קופסאות) גבינת מסקרפונה

200 גר' (2 חבילות) אבקת סוכר

1 כף מי זהר (3–2 טיפות תמצית מי זהר)

750 מ"ל (3 מכלים) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

 

המשמשים:

1. מרתיחים בסיר את המים, הסוכר, הדבש, מיץ הלימון ומי הזהר. מוסיפים את המשמשים ומבשלים כ-8-10 דקות (המשמשים אמורים להיות רכים אך לא מבושלים מדי).

2. מוציאים את המשמשים ומקררים במי קרח. לאחר שנוזל הבישול מתקרר, מכניסים לתוכו את המשמשים בחזרה.

 

העוגה:

1. מסדרים את אטריות הקדאיף בתחתיתם של שני רינגים (או שתי תבניות) ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד לקבלת גוון חום.

2. משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד.

3. מערבבים בקערה את גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ומי הזהר עד לקבלת מרקם חלק (אפשר במערבל).

4. מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה למרקם קליל (כמו של יוגורט) ומקפלים אותה לתערובת הגבינה.

5. ממיסים את הג'לטין על גבי אמבט מים חמים (בן מארי) עד להמסה מוחלטת.

6. מערבבים מעט מתערובת השמנת והגבינה עם נוזל הג'לטין להשוואת טמפרטורה. מקפלים היטב את התערובת שהתקבלה לתערובת השמנת והגבינה שנותרה.

7. מסדרים משמשים מבושלים על תחתית אחת מתחתיות הקדאיף האפויות (שומרים מעט משמשים לקישוט). יוצקים מחצית מתערובת הגבינה ומכניסים למקפיא לכ-10 דקות.

8. מוציאים את העוגה מהמקפיא ומסדרים שכבה של משמשים בהיקף החיצוני של העוגה. יוצקים את שארית תערובת הגבינה ומכניסים למקרר לייצוב העוגה ל-5–4 שעות לפחות.

9. משחררים את העוגה מהרינג (או מהתבנית) ומקשטים במחצית השנייה של אטריות הקדאיף האפויות ובמשמשים.

 

הצעה לרוטב לקישוט:

הרוטב יעניק לעוגה ברק ויחזק את טעמן של אטריות הקדאיף. לאחר שהוא מתקרר אפשר לקשט איתו את העוגה או את צלחות ההגשה.

 

החומרים:

100 גר'(1/2 כוס) סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) מנוזלי הבישול של המשמש

100 גר' דבש (5 כפות)

 

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר את כל חומרי הרוטב ומבשלים על להבה קטנה כ-10-15 דקות לאחר הרתיחה.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel