מצרכים:

1 אנדיב בלגי, פרוס דק ללא החלק הפנימי והקשה

חופן עלי רוקט ואורוגולה

חופן אגוזי מלך קלויים

1 סלק, אפוי בנייר כסף, קלוף וחתוך לפרוסות דקות

60 גרם גבינת דנבלו או כל גבינה כחולה אחרת, מפוררת

 

לאגסים ביין:

2-3 אגסים קלופים ומגולענים

1 כוס יין לבן

1/3 כוס סוכר

1 יח' ציפורן

1 כוכב אניס

1 מקל קינמון

 

 

לוינגרט פטל:

3 כפות שמן זית

6 כפות שמן קנולה

1 בצל שאלוט קצוץ

1 שן שום כתושה

1 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות חומץ פטל

2 כפות דבש

 

1. מכינים אגסים ביין: בסיר קטן ועמוק מערבבים את האגסים עם יין, סוכר, ציפורן, כוכב אניס ומקל קינמון. מבשלים כשעה על אש נמוכה. מסירים מהאש ומצננים.

2. מכינים את הויניגרט: טוחנים את כל חומרי הרוטב פרט לשמן בבלנדר ידני או במעבד מזון, מוסיפים את השמן תוך כדי טחינה.

3. מרכיבים את המנה:

מערבבים את חומרי הסלט בקערה ומסדרים בצלחת עמוקה


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel