פנטזיית סופגניות קטנטנות עם מטבלים מתוקים

 


חומרים ל-70 סופגניות קטנטנות:
לבצק:
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח (רצוי קמח לחם)
80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים מפוררים
60 מ"ל (¼ כוס) חלב קר
4 ביצים גדולות
גרגרים ממקל וניל (או כפית תמצית וניל)
2 כפיות מלח
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
לטיגון ופידור:
שמן קנולה לטיגון עמוק
סוכר


+ מכינים את הבצק יום קודם: מערבלים קמח וסוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה.
+ מוסיפים חלב, ביצים ווניל ומערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות. מגבירים מהירות ומערבלים 10 דקות. מוסיפים מלח ומערבלים.
+ מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה.
+ מגבירים שוב למהירות גבוהה ומערבלים 10 דקות לבצק רך, גמיש ומבריק. הבצק אמור להיפרד מדפנות הקערה ולהיצמד לוו הלישה.
+ מוודאים שהבצק מוכן: מותחים חתיכה קטנה בידיים מקומחות. אם הבצק נמתח עד שהוא שקוף - הוא מוכן; אם לא, לשים כמה דקות נוספות.
+ מעבירים את הבצק לקערה גדולה. מכניסים את הקערה לשקית ניילון, ומתפיחים עד להכפלת הנפח. לשים את הבצק עד להוצאת האוויר מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
+ מעצבים סופגניות: מחלקים את הבצק לפיסות בגודל חצי כדור פינג פונג (כ-½2 ס"מ) באמצעות סכין חד. מומלץ להשאיר את רוב פיסות הבצק במקרר ולגלגל בכל פעם אחדות.
+ מגלגלים על משטח עבודה מקומח קלות את פיסות הבצק לכדורים. מניחים על מגשי אפייה מרופדים בנייר אפיה ומקומחים קלות במרווחים של 4 ס"מ. מכניסים את המגשים לשקית ניילון גדולה, סוגרים ומתפיחים כשעה וחצי בטמפ' החדר.
+ מטגנים ומגישים:מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני על להבה בינונית. כאשר השמן חם, מחליקים פנימה סבב של סופגניות. חשוב להימנע מצפיפות. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מומלץ לבדוק את הסופגנייה הראשונה ולוודא שטוגנה כראוי (ראו מסגרת). מעבירים לצלחות מרופדות בנייר סופג.
+ מגלגלים את הסופגניות בסוכר בעודן חמות. עורמים בצלחת הגשה רחבה ומגישים עם מערך קרמים לטבילה

הכנה מראש:אפשר לגלגל את הכדורים מראש, לא להתפיח ולשמור את המגשים עטופים במקרר. שעתיים לפני הטיגון מוציאים את המגשים מהמקרר ומתפיחים.

איך יודעים שהסופגנייה מוכנה? מוציאים אותה מהשמן ונועצים קיסם. אם הוא יוצא ללא שאריות בצק - הסופגנייה מוכנה. למרקם מושלם חשוב להכין סופגניות קטנטנות.
קרמים לטבילה לכל הקרמים אופן הכנה זהה: מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על שוקולד קצוץ וממתינים דקה. מערבבים ומוסיפים את שאר חומרי הטעם. הקרמים נשמרים כמה ימים במקרר, ואפשר להגיש אותם קרים או לחמם כמה שניות במיקרוגל.

גנאש שוקולד מריר ותפוז
180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ גס
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפות ליקר תפוזים (לא חובה)

קרם קפה ואייריש קרם
120 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
½ כפית אבקת קפה נמס איכותית
2 כפות אייריש קרם
קרם פיסטוק
120 מ"ל (½ כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
1 כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות אפייה)

קרם שוקולד וקוקוס
180 מ"ל (¾ כוס) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
25 גרם (1/4 כוס) שבבי קוקוס קלויים ממותקים (להשיג בחנויות אפייה)


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel