במקום הסופגנייה המתוקה הרגילה, לכו על סופגנייה בהגשה מקורית ונוחה להגשה.

 


חומרים ל-70-65 סופגניות קטנות בקוטר 3-2 ס"מ:
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים
3/4 כוס חלב
500 גרם קמח שטיבל
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית וניל
50 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
שמן לטיגון
לציפויי סוכריה:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
50 גרם גלוקוזה או סירופ תירס בהיר
צבע מאכל אדום (לא חובה)
מקלות להגשת הסופגניות
סוכריות צבעוניות, מזרה שוקולד, פיסטוקים קצוצים, ברס וכו'


+ מכינים את הבצק: ממיסים יחד חלב ושמרים.
+ מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את החלב עם השמרים ולשים כ-12 דקות ברציפות. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח.
+ מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת מיקד (קורצן) קטן בקוטר 3 ס"מ. מניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח (קצר יחסית לפעם הראשונה).
+ מחממים שמן לטיגון עמוק.
+ מטגנים את הסופגניות הקטנטנות ומניחים על נייר סופג
+ מכינים את ציפוי הסוכרייה ומצפים: מרתיחים מים עם סוכר וגלוקוזה בסיר. מבשלים ברתיחה בלי לערבב, עד שהתערובת מתחילה להריח כמו קרמל ורק טיפ-¬טיפה מתחילה לשנות צבע ולהזהיב בכל מיני אזורים בסיר (אם יש לכם מדחום סוכר -ׁ הטמפ' היא בסביבות 140 מעלות). אפשר לבדוק ככה: מטילים לכוס עם מים קרים כמה טיפות מהתערובת המתבשלת בעזרת כפית. במידה והטיפה הופכת לכדור קשה ובהיר, התערובת מוכנה. (אפשר לצבוע בצבעי מאכל)
+ משפדים את הסופגניות על קצה של מקל ארוך. טובלים אותן בסירופ ומצפים בציפוי הרצוי (לא חובה). מעמידים בכוס, כשהסופגנייה למעלה, ומקררים עד שהציפוי מתקשה. מגישים. (הסופגניות נשמרות טריות לאורך זמן בזכות הציפוי).


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel