האלכוהול עושה טוב לבצק שמרים, הוא מנטרל את השמנוניות וגורם לכל ביס להתהדר בארומה ייחודית.

 


חומרים ל-20 סופגניות בקוטר 7 ס"מ:
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים
450 גרם קמח לחם
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 ביצה
80 מ"ל / (1/3 כוס) מיץ תפוזים
40 מ"ל ליקר גרנד מרינייר (ליקר תפוז)
50 גרם חמאה רכה
קליפה מגוררת משני תפוזים
לגנאש שוקולד, לציפוי ולהזרקה,
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל ליקר תפוזים


+ מכינים את הסופגניות: ממיסים שמרים במים.
+ מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים את השמרים המומסים ולשים כ-12 דקות. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
+ מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו כדורים בגודל ביצה. מניחים על משטח משומן ומשמנים גם את הכדורים למניעת התייבשות. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
+ מכינים גנאש: מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים ליקר ומערבבים. מקררים לתערובת סמיכה אך לא מוצקה (מערבבים מדי פעם).
+ מחממים שמן לטיגון עמוק.
+ מטגנים, ממלאים ומצפים: מטגנים את כדורי הבצק, כשהצד העליון טובל בשמן (ככה הצד התחתון שהוא קצת שטוח, מתנפח והסופגנייה יוצאת כדורית). מטגנים כ-2 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומניחים לדקה-¬שתיים.
+ מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ומזריקים לסופגניות. + מחממים את שאריות תערובת השוקולד במיקרוגל לתערובת נוזלית. יוצקים על הסופגניות הממולאות ומגישים מיד.
* אפשר להכין גנאש נוסף עם שוקולד לבן במקום השוקולד המריר, להוסיף כף קליפת תפוז מגוררת ולצפות את הסופגניות הממולאות.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel