מרכיבים:

400גרם תפוחי אדמה

קופסת טונה במים, מנוקזת

24 צלפים (או 24 זיתים מגולענים)

6-5 עגבניות מיובשות בשמן זית, חתוכות לקוביות

4-3 כפות שמן זית

1 כף עירית או פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ דק

מלח, פלפל, שומשום (שחור או לבן) או זרעי פשתן לפי הטעם


אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים למשך כ-40 דקות (משך הבישול תלוי בגודל ובסוג של תפוחי האדמה). מנקזים ומקררים מעט

ולאחר מכן מקלפים. מועכים במזלג, מוסיפים את הטונה, מתבלים בשמן זית, עירית, מלח ופלפל ועגבניות מיובשות.

2. יוצרים כדורים. עדיף לעבוד בידיים רטובות כדי למנוע הידבקות. משחילים צלפים או זיתים במרכז כל כדור וסוגרים.

3. מגלגלים בשומשום שחור, משפדים ומוסיפים חתיכת עגבנייה מיובשת מעל. שומרים בקירור עד להגשה, אפילו במשך לילה.


בתיאבון!


רוצים מתכונים נוספים - בקרו בדף פייסבוק שלנו:

https://www.facebook.com/pages/BergHOFF-Israel