פרסומים באינטרנט

בישול ירוק? יש דבר כזה! 
 
חברות בינלאומיות לא מעטות החלו לשים דגש לא רק על הבריאות בבישול, אלא גם על תרומתו לסביבה. קבלו את הטכנולוגיות והטכניקות האחרונות שישמרו את המטבח שלכם אקולוגי, ירוק וטרנדי. 
מספר רב של טכניקות וטכנולוגיות סביבתיות חודרות לאחרונה אל מטבחי ישראל, כחלק מהמודעות העולמית לאיכות הסביבה. 
למרות שמספר חברות בינלאומיות כבר החלו לייצר כלי מטבח אקולוגיים, נראה כי החלוצה בתחום בישראל היא חברת ברגהוף הבלגית, אשר כל כליה תוכננו כך שיהיו ידידותיים בצורה מקסימאלית לסביבה.
כיום משפחה ישראלית ממוצעת צורכת בין 2 ל-8 קילו וואט חשמל לצורכי בישול, זאת על פי נתוני חברת החשמל. גם עלויות הבישול בגז אינן מבוטלות, אם כי נמוכות במידה מסוימת מהבישול החשמלי. החברה הכניסה בשנים האחרונות בכליה מספר רב של טכניקות וטכנולוגיות אשר מאפשרות למבשלים בכליה לקצר את זמני הבישול במחצית ולחסוך כ-50 אחוז מתצרוכת האנרגיה הביתית המיועדת לבישול. ברגהוף היא רק דוגמא אחת לחברה בעלת מודעות סביבתית, מבין החברות המשווקות כלי מטבח בישראל.
 
בוחרים כלים ידידותיים לסביבה
אם קיימת מודעות סביבתית, שווה לכם לבדוק היטב לא רק את תג המחיר של כלי המטבח, אלא גם את תג המחיר הסביבתי שיש לאותם כלים אותם אתם מבקשים לרכוש. 

החיסכון באנרגיה הוא מרכיב חשוב ועיקרי בבישול הסביבתי, אך לא רק הוא. 
גם שימוש במקורות מזון ואנרגיה שאינם גורמים נזק לסביבה מובאים בחשבון בבישול הירוק. הנה מספר מרכיבים סביבתיים ששווה לבדוק לפני שקונים סיר, מחבת, כיריים, ואפילו מטבח שלם.
 
לכל סיר יש מכסה -  הבישול בסיר עם מכסה מזרז את קצב הבישול ומפחית את כמות האנרגיה הנצרכת, זה כל בשלן מתחיל יודע, אך מעטים יודעים כי השימוש במכסה יעיל, אשר לא מאפשר לאדים לחמוק מהסיר עשוי להפחית את כמות האנרגיה ב-70 אחוז בעוד ששימוש במכסה הסיר כך שיכסה 3/4 מפתח הסיר מאפשר חיסכון של 30 אחוז אנרגיה בלבד. על כן שווה לבדוק את יעילות המכסה, התאמתו לסיר, ובבישול להקפיד להנמיך את האש כאשר המכסה מונח על פתח הסיר.
 
תחתיות מונעות הדבקות - חסכון באנרגיה. כל פתיחה של המכסה על מנת לבדוק את התבשיל ולערבבו מבזבזת אנרגיה רבה. 
על כן מאד מומלץ לעבוד עם כלים אשר מונעים הדבקות של התבשיל לקרקעית ולדפנות הלוהטות ושאינם מצריכים השגחה צמודה וערבוב מתמיד. 
טיפ נוסף בהקשר זה, קיימים סירים אשר מצוידים במד חום על המכסה היכולים לתת אינדיקציה למידת הטמפרטורה של התבשיל. 
אם הסיר בעל מד החום מצויד בדפנות ובתחתית המונעות הדבקות הדבר יכול לאפשר לבשלן להימנע מלפתוח את מכסה הסיר לכל אורך הבישול ובכך לחסוך זמן ואנרגיה רבים.
 
מוליכות חום גבוהה - אחד מהמרכיבים האחראים על החיסכון הרב ביותר בתצרוכת האנרגיה במטבח הוא מוליכות החום של הסיר, המחבת או התבנית. 
ככל שמוליכות החום גבוהה ומהירה יותר, כך מתקצר תהליך הבישול, ואנרגיה רבה נחסכת. החומרים בעלי מוליכות החום הטובה ביותר הם טיטניום ואלומיניום. שווה לבדוק אם הסיר אותו בחרתם משתמש באחת מהמתכות הללו במנגנון ההתלהטות שלו. בברגהוף למשל קיים שילוב של אלומיניום בכל הסירים והמחבתות תוצרת החברה.
 
בישול על אש כבויה - זה נשמע כמו בדיחה, אבל הטכניקה קיימת גם קיימת, וקוראים לה ניצול חום שיורי. כל מתכת מעבירה חום ואוגרת חום. טכנולוגיות מתקדמות ופטנטים בתחום כלי המטבח הובילו מספר חברות לייצר כלים אשר מנצלים את החום הרב הנאגר בתחתית הכלי, על מנת להשתמש בו בחלק האחרון של הבישול. 
בברגהוף למשל פיתחו תחתית מתוחכמת בעלת 6 שכבות העשויה מנחושת, אלומיניום, נירוסטה ומתכות נוספות, המאפשרת לבשל בחום שיורי כ-10 דקות ויותר. התחתית היעילה הזו רשומה כפטנט עולמי וקיימת רק בחברה.
 
תחתית שטוחה ורב שכבתית - אחד מהמרכיבים המייחדים סירים ומחבתות איכותיים היא תחתית שטוחה ורב שכבתית. יש לזכור כי קיימת התנהגות טיפוסית לכל חומר המתחמם לטמפרטורות גבוהות. כאשר תחתית הסיר החיצונית באה במגע עם מקור חום לא אחיד אשר מחמם רק מקטע מסוים על פניה, הדבר עלול לגרום להתעוותות פני המתכת ממנה עשוי הסיר. 
עיוות זה גורם בסירים לא איכותיים להתחממות חלק מסוים בתחתית הכלי, ולהשארת חלקים אחרים קרים יחסית. 
עיוות זה גורם גם לניצולת אנרגיה נמוכה בהרבה, ולמעשה תהליך הבישול נמשך בכלים לא איכותיים זמן ממושך הרבה יותר. 
לעומת זאת, תחתית רב שכבתית מסייעת לסיר שלא להתעוות ולהישאר בעל תחתית חיצונית ישרה כלפי מקור החום ובכך להגביר למקסימום את ניצולת האנרגיה. כמו כן, תחתית רב שכבתית מאפשרת פיזור מושכל של החום באופן שווה אל קרקעית הכלי הפנימית, ואל דפנות הכלי.
כך למשל בבישול בתחתית הרב שכבתית מתאפשרת הולכה מהירה של חום הנעשית באופן מפתיע בעזרת אש נמוכה דבר התורם אף הוא להפחתת השימוש באנרגיה. 
בחברה בישראל חישבו ומצאו כי השימוש בתחתית 6 השכבות של החברה עשויה לחסוך למשפחה ישראלית ממוצעת המבשלת באנרגיה חשמלית כ-2700 שקל בשנה. 
בבישול בגז הוצאה זו אמנם פוחתת במידה מסוימת, אך גם כאן צפויה משפחה המבשלת בכלי בישול איכותיים לרשום חיסכון משמעותי.
 
הפתרון הירוק: סיר לחץ - מסתבר שהשימוש בסירי הלחץ שהיה רווח במטבחים של שנות ה-60 וה-70 חוזר ובגדול.  
הפעם עוברים כל סירי הלחץ המיובאים לישראל בדיקות תקן מחמירות, הם עשויים בטכנולוגיה וחומרים עדיפים בהרבה על פני קודמיהם מהמאה הקודמת ומצוידים במנגנוני שחרור לחצים בטיחותיים. כתוצאה מכך הפך סיר הלחץ לפריט חובה במטבחם של בשלנים רבים, ובשלנים אקולוגיים במיוחד. סיר הלחץ מאפשר בישול מהיר בהרבה מסיר רגיל, ומפחית בכמחצית את תצרוכת האנרגיה ואת זמן הבישול. 
הסירים בערכת סירי הלחץ למשל, מצוידים בתחתית רב שכבתית המגדילה את האפשרות של בישול המהיר בצורה משמעותית עד כדי כך שהבישול בהם מהיר פי ארבעה מבישול בסיר רגיל. הערכה מכילה שני סירים בנפח של 3 ליטר ו-7 ליטר, מכסה רגיל אחד, ומכסה לחץ אחד. המכסים המתאימים לשני הסירים. 
הדבר חוסך זמן ואנרגיה מפני שניתן להתאים כמות המזון למידתו של סיר ולחסוך במספר הבישולים. כמו כן הערכה מאפשרת להשתמש בכל אחד מהסירים  כסיר רגיל.
 
חומרים בטיחותיים - איכות סביבה נמדדת לא רק בתצרוכת אנרגיה אלא גם במניעת פליטת רעלנים בתהליך הבישול. חומרים רבים מנדפים כימיקלים שידידותם לבריאות בני אדם ובעלי חיים, מפוקפקת. ברכישת מחבתות וסירים עם ציפוי נוגד הדבקות מומלץ מאד לרכוש כלים בחנויות אמינות ומוכרות. ברכישת כלים אלה יש לשאול את המוכר את דעתו על איכות הציפוי, ועל אחריות היצרן לשלמות הציפוי. 
כאשר החברה היצרנית מוכנה להעניק אחריות ארוכה על המוצר, זו אינדוקציה טובה לדעת כי הציפוי אכן איכותי ואמין. כמו כן, שווה לשאול את המוכר על התקנים בהם עמד הכלי. כלי בישול אשר עמדו בתקנים בינלאומיים לחומרים, כמו התקן האירופי לכלי מטבח, עוברים מבחני פליטת כימיקלים קפדניים, עשויים להיות בטוחים לשימוש בהרבה' מאשר כלים אלמוניים ולא ממותגים.
 
מותק הבשר התכווץ - בישול שאיננו איכותי עלול לגרום לאבדן נוזלים, מינרלים, ויטמינים ומרכיבים טבעיים חיוניים נוספים. הדבר בולט במיוחד בטיפול בבשרים, שם נוטה נתח בשר להיכנס לבישול במשקל ובנפח  אחד, ולצאת ממנו במשקל ונפח פחותים בהרבה. בישול איכותי עשוי לשמר את הערכים התזונתיים של התבשיל, לשמור על נפחו ומשקלו, ולחסוך בבשר פשוטו כמשמעו.
בחברה ישראל ערכו השוואה בין בישול רגיל לבישול איכותי השומר על מרכיבי המזון. מסתבר כי על מנת להגיש לסועדים 400 ק"ג בשר מוכן, יש לבשל 500 ק"ג בשיטות בישול לא מתקדמות. 
בסירים איכותיים עשוי החיסכון להגיע לכדי 25 אחוז ועל כן אם משפחה מוציאה בחודש כ-1000 שקל על בשר, בבישול איכותי עשויה המשפחה ליהנות מחיסכון חודשי של כ-250 שקל לחודש. מדובר ב-3000 שקל חיסכון שנתי למשפחה וזאת עוד לפני שמחשבים את הערך הכלכלי של תזונה איכותית.
 
לחזור לבישול מרכיבי יסוד - הבישול המהיר בכלים איכותיים יכול לעודד משפחות רבות לחזור ולבשל מזון מחומרי הגלם עצמם, ולא להתפתות למזונות מוכנים מהסופרמרקט, הדורשים חימום בלבד. מזונות מעובדים אלה, לא רק שאינם בריאים, אלא גם גודשים את פח האשפה באריזות פלסטיק וקרטון שלא ניתנות למחזור, ועלולות לזהם את הסביבה לשנים ארוכות.
 
קישורים:
 
 
ברגהוף מציגה מוצרים לבישול ללא שמן
 
החורף לא יהיה אותו חורף ללא תבשילי הקדירה האיכותיים המוגשים מהבילים וריחניים אל השולחן, לאחר בישול ואפייה ממושכים.

תבשילי קדירה ארוכי טווח ומסלול הם אותם מאכלים אהובים המתבשלים על הגז ואחר כך נצלים או נאפים בתנור. 
ניתן למצוא ביניהם מטעמים חורפיים כמו מרק הבצל המוקרם והמושחם, החמין הקלאסי, פסטה מוקרמת, ממולאים בגריל ועוד.

מטעמים אלה לא היו מגיעים לכלל שלמות ללא טיול ארוך בין מחוזות הכיריים והתנור. הטעמים ותחושת החמימות עם הגשת המטעמים נמהלים לפעמים בהרתעות מבישול ממושך ומורכב הכולל כלים רבים, אשר מחכים לבשלנים הביתיים בכיור אחרי מרתון ההכנה.
 
עד עתה נאלצו הבשלנים הביתיים להעביר את התבשילים מהסיר לתבנית המחוממת, תוך מריחת שכבה עבה של מרגרינה מכובדת למניעת הדבקות או חריכת התבשיל. 
המעבר הסבוך לתנור היה כרוך גם בסכנת כוויה ובלכלוך כלים רבים. 
מסלול המכשולים הארוך והמפרך הזה הפך בחורף הקרוב לדיאטטי ונוח במיוחד, זאת בעזרת סירים ותבניות ייחודיים המצופים בפרנו עמיד במיוחד.

קולקציית הכלים, מתוצרת ברגהוף, מאפשרים בישול ואפייה רצופים וממושכים, ללא שימוש בשמן ובלי חשש להרס הכלים. 
לכלים ידית מתנתקת המונעת כוויות ומכסה מזכוכית מחוסמת, המותאם לבישול ואפיה בטמפרטורות גבוהות. 
הכלים מביאים את תרבות הבישול האירופאי לישראל, ומשווקים החורף כמבחר כלי מטבח איכותיים ודו שימושיים, המאפשרים בישול ואפייה באותו הכלי, ללא צורך בהעברה סבוכה ומסורבלת.
 
סדרת כלי הקאסט של החברה כוללת כלים דו שימושיים, המותאמים לכיריים ולתנור, ומצופים בפרנו עמיד במיוחד, המאפשר בישול ואפייה ללא טיפת שמן. 
סדרת כלי הקאסט כוללת ידית מתנתקת המקלה על העברתם מהגז לתנור ובחזרה ללא סכנת כוויה. 
הסירים והתבניות מצוידים במכסה זכוכית מחוסמת העמידה בטמפרטורות גבוהות, מכסה המותאם לשהייה ארוכה על הכיריים ובתנור האפייה.

הסדרה כוללת קלחות וסירים במבחר גדלים, מחבתות וסוטאז'ים וכן תבניות אפיה איכותיות כולם ייעודיים לבישול ולאפיה בריאים, בטוחים ונוחים, כשהם מגיעים עם אחריות של שלוש שנים.
 
קישור:
 
  
החורף לא יהיה אותו חורף ללא תבשילי הקדירה האיכותיים המוגשים מהבילים וריחניים אל השולחן, לאחר בישול ואפייה ממושכים.

תבשילי קדירה ארוכי טווח ומסלול הם אותם מאכלים אהובים המתבשלים על הגז ואחר כך נצלים או נאפים בתנור. 
ניתן למצוא ביניהם מטעמים חורפיים כמו מרק הבצל המוקרם והמושחם, החמין הקלאסי, פסטה מוקרמת, ממולאים בגריל ועוד.

מטעמים אלה לא היו מגיעים לכלל שלמות ללא טיול ארוך בין מחוזות הכיריים והתנור. הטעמים ותחושת החמימות עם הגשת המטעמים נמהלים לפעמים בהרתעות מבישול ממושך ומורכב הכולל כלים רבים, אשר מחכים לבשלנים הביתיים בכיור אחרי מרתון ההכנה.
 
עד עתה נאלצו הבשלנים הביתיים להעביר את התבשילים מהסיר לתבנית המחוממת, תוך מריחת שכבה עבה של מרגרינה מכובדת למניעת הדבקות או חריכת התבשיל. 
המעבר הסבוך לתנור היה כרוך גם בסכנת כוויה ובלכלוך כלים רבים. 
מסלול המכשולים הארוך והמפרך הזה הפך בחורף הקרוב לדיאטטי ונוח במיוחד, זאת בעזרת סירים ותבניות ייחודיים המצופים בפרנו עמיד במיוחד.

קולקציית הכלים, מתוצרת ברגהוף, מאפשרים בישול ואפייה רצופים וממושכים, ללא שימוש בשמן ובלי חשש להרס הכלים. 
לכלים ידית מתנתקת המונעת כוויות ומכסה מזכוכית מחוסמת, המותאם לבישול ואפיה בטמפרטורות גבוהות. 
הכלים מביאים את תרבות הבישול האירופאי לישראל, ומשווקים החורף כמבחר כלי מטבח איכותיים ודו שימושיים, המאפשרים בישול ואפייה באותו הכלי, ללא צורך בהעברה סבוכה ומסורבלת.
 
סדרת כלי הקאסט של החברה כוללת כלים דו שימושיים, המותאמים לכיריים ולתנור, ומצופים בפרנו עמיד במיוחד, המאפשר בישול ואפייה ללא טיפת שמן. 
סדרת כלי הקאסט כוללת ידית מתנתקת המקלה על העברתם מהגז לתנור ובחזרה ללא סכנת כוויה. 
הסירים והתבניות מצוידים במכסה זכוכית מחוסמת העמידה בטמפרטורות גבוהות, מכסה המותאם לשהייה ארוכה על הכיריים ובתנור האפייה.

הסדרה כוללת קלחות וסירים במבחר גדלים, מחבתות וסוטאז'ים וכן תבניות אפיה איכותיות כולם ייעודיים לבישול ולאפיה בריאים, בטוחים ונוחים, כשהם מגיעים עם אחריות של שלוש שנים.
 
קישור:
 
 
 
 
ברגהוף – כלי מטבח ייחודיים שלא מכירים שמן
 
מצוקת ההשמנה בקרב ילדים ומבוגרים הינה מכה עולמית ובארה"ב היא כבר הוכרזה כסכנה הבריאותית הגדולה ביותר אחרי העישון. הדימוי של מזון בריא, כמזון
תפל ולא טעים – הוא קושי נוסף בו נלחמים העמותות והארגונים המנסים לשנות את הרגלי התזונה העולמיים. אל קשיים אלה מצטרף הקושי של ההורים באלף השלישי למצוא זמן לבישול מסורתי המבוסס על חומרי גלם טריים. מגבלות קשות אלו הכריחו את חברות המזון ואת החברות לייצור כלי מטבח, לנסות ולפצח את המפתח לבישול בריא, טעים ומהיר.

אך האתגר המשולש המורכב ממזון טרי, שכרוך בהכנה מהירה - תוך שמירה על טעם ומרכיבים חיוניים לבריאות – נראה כמו אתגר בלתי עביר.

כלי בישול ייחודיים
בעולם כולו החל מושם דגש על פיתוח כלי בישול, אשר מצד אחד יאפשרו בישול ללא שמן, ומצד שני לא יאבדו את המרכיבים החיוניים שבמזון (ויטמינים ומינרלים). כלי מטבח מתוחכמים החלו להגיע למטבחים האירופאים והאמריקאים: סירים ומחבתות שלא מכירים שמן, שטמפרטורת הבישול בהם נמוכה לרוב מ-100 מעלות צלזיוס ושזמן הבישול בהם קצר במחצית. תחתיות צוברות ומשחררות אנרגיה, דפנות המאפשרות סירקולציה של אדים ונוזלים, מניעת חריכת התבשיל ללא שימוש בטפלון ובדומיו, מדי חום על מכסי הסירים וספרי מתכונים לבישול מהיר ובריא, הייחודיים לסוגי הכלים הללו. כל אלה הפכו להיות הטרנד העכשווי בבתי המעמד הבינוני באירופה ובארה"ב.

נציגת הטרנד החדש - ברגהוף
חברת ברגהוף האירופאית היא אחת החלוצות בתחום הבישול הבריא העולמי והיחידה בישראל המשווקת כלים לבישול בריא ומהיר. לצורך ייצור כלי הבישול משתמשת החברה בחומר גלם מסוג "אל חלד 18/10". יחד עם זה, הוציאה ברגהוף פטנט על תחתית סיר הנירוסטה המתוחכם שלה, כך שכל אלה ביחד מאפשרים בישול ללא שמן וללא מים, במחצית מזמן הבישול הקונבנציונאלי – וזאת תוך שמירה על המרכיבים החיוניים במזון. 

ברגהוף – שני קווי מוצר
כלי המטבח של ברגהוף מורכבים משני קווי מוצר עיקריים, המאפשרים כל אחד בדרכו בישול מהיר, נטול שמן, בריא וטעים. 
1. קו סירי הנירוסטה של ברגהוף לבישול מהיר 
2. קו מוצרי הפרנו (תחליף בריא ועמיד לטפלון), לטיגון בישול ואפיה מהירים ללא שמן.
 
קישור:
 
 
ציפוי פרנו קראמי של ברגהוף יחליף את כל ציפוי טפלון
בישול דיאטטי - קל לניקוי ולסביבה
 
ציפוי הפרנו הקארמי של ברגהוף הינו פיתוח פורץ דרך בתחום הבישול והטיגון העולמי. הכלים המצופים בציפוי הקראמי החדש עשויים אלומיניום. הכלים מצטיינים בהתחממות מהירה, דבר המזרז את תהליך הבישול ובכך נחסכת אנרגיה רבה.
 
התכונה הייחודית הנוספת בה מצטיינים רוב הכלים החדשים של ברגהוף המצופים בציפוי החדש, הן הידיות המתפרקות מהכלי בזמן הבישול. תכונה זו מאפשרת בטיחות רבה יותר בבישול, הצפיפות על הכיריים נחסכת, וניתן להעביר את הכלים בשלמותם לתנור ללא חשש לכוויות.
  
הכלים החדשים המצופים בציפוי הקראמי של ברגהוף מותאמים  להכנת אוכל בריא –  טיגון ללא שמן, בישול ללא מים, ושימור מיטבי של המינרלים והויטמינים במהלך הבישול,  על כן הבישול בכלים בעלי הציפוי החדש מתאים במיוחד לחובבי בריאות ולהכנת אורחות דיאטטיות. לכלים החדשים מוענקת אחריות של  5 שנים.
 
הציפוי אינו דליק ועמיד עד 1700 מעלות צלזיוס. בזמן החימום אין הציפוי פולט גזים רעילים. הציפוי עמיד במים, עמיד בחום, עמיד לכימיקלים, עמיד למי מלח (שימוש הנפוץ בבישול תעשייתי) ומונע ביעילות הידבקות של כל סוגי המזון. 
הציפוי החדש מאיץ את חימום המים ביעילות של 89% ויותר מציפויים קיימים.

עמיד  לקורוזיה (חלודה)  עמידות מצוינת בפני שריטות ועיכול של החומר, בשל צפיפותו בתשתית הכלי. בעקבות אחידות המשטח, והיות והמשטח דוחה מים, נמנעת צבירה של חשמל סטאטי , ובכך מושגת בטיחות יתר בבישול. 
 
הציפוי נעשה מחומרים טבעיים וללא שימוש במתכות כבדות הידועות כמסרטנות, וללא פליטה של הכימיקל POFA , (הידוע ככימיקל מסוכן, וקיים חשד שהוא נפלט מציפויי טפלון לא איכותיים בטמפרטורות גבוהות).

הציפוי החדש חזק פי 6  מציפויי טפלון רגילים, ומאפשר לעשות שימוש במכשירי מתכת בתהליך הבישול.
בתהליך הבישול בציפוי החדש, מתמיר הציפוי החדש את להט  הכיריים, לגלי אינפרה אדום אשר מחממים את מרכיבי המזון עצמם, ובכך נוצר טעם טוב יותר מבישול רגיל בטפלון. האוכל בבישול בכלים בעלי הציפוי החדש יהיה פחות יבש ויותר עסיסי מבישול בציפוי טפלון רגיל.

תכונת מניעת ההידבקות של מזון לציפוי, טובות בהרבה מתכונות אלה בקרב סוגי הטפלון המוכרים, ותכונות אלה נשמרות לאורך הרבה יותר זמן בכלים המצופים בציפוי החדש, לעומת שמירתן בציפויים שהיו קיימים עד היום. 
הציפוי אינו יכול להישרף או להתפרק גם כאשר הוא עובר שימוש באופן קבוע בחום של 500  מעלות צלזיוס, תכונה שלא תמיד מאפיינת ציפויי טפלון מתחרים.

קיימת טבלה אשר מתארת ניסוי והשוואה בין טפלון לציפוי הקראמי החדש של ברגהוף, ניתן לראות בה כי הציפוי החדש חזק יותר ועמיד יותר כמעט בכל הקטגוריות -  והוא עמיד לחלוטין בפני שריטות, בפני חום, בפני רתיחה, בפני תמלחת (חומר העלול להזיק לבריאות).

ניתן לראות  על פי טבלה זו- כי בניגוד לטפלון הרגיל הציפוי הקראמי החדש של ברגהוף עמיד יותר  בחום, לא פולט אדים רעילים, ובכך בטיחותי יותר לשימוש, וידידותי לסביבה. (נשמח להעביר טבלה זו לכל דורש).
ניקיון קל, חסכוני, וסביבתי. השימוש בכלים בעלי הציפוי החדש חוסכים שימוש במדיח כלים או שטיפה בכיור. את הכלים ניתן לנקות בקלות על ידי מטלית מים חמה עם סבון.
 
קישור:
 
המחבת הרב שימושית של ברגהוף הגיעה לחנויות הרשת בישראל  
 
היצע המחבתות בשוק עצום ומבלבל, אך אם יש הכרח לרכוש מחבת אחת שתעמוד בשלל משימות המטבח, מצביעים רוב המומחים על מחבת הרחבה והרב שימושית בקוטר 24-26 ס"מ. 

המחבת הרחבה מאפשרת להכין במהירות ארוחות שלמות, אך איננה גמלונית מדי לביצוע טיגונים מהירים וקטנים. 
על מנת להבטיח את חימומה המהיר, עדיף לרכוש מחבת העשויה ממתכת בעלת תגובה מהירה, כמו אלומיניום מצופה או טיטניום.

מתוך המבחר העצום של המחבתות הרחבות, תהיה ההכרעה הכלכלית ביותר לבחור דווקא במחבת שאיננה הזולה ביותר, אלא זו העשויה מחומרים איכותיים, מחבת שתהיה עמידה לשימוש יומיומי, ותאפשר חסכון בזמן ואנרגיה, תוך ידידותיות ובטיחותיות למשתמש.
ברגהוף מציעה ליין רחב של מחבתות, שאחת מהבולטות והאיכותיות שבהן היא המחבת הרב שימושית מסדרת הקאסט של החברה בקוטר 24 ס"מ. 

המחבת הרב שימושית עשויה מיציקת אלומיניום שמבטיחה פיזור חום מהיר ואחיד וחיסכון באנרגיה. 
המחבת מצופה בציפוי חדיש ובטיחותי פרנו, פיתוח ייחודי המונע הידבקות, ועומד בכל תקני הבטיחות המחמירים באירופה. 
מחבת 24 ס"מ היא בעלת ידית קרה ונשלפת, אשר מאפשרת שימוש בטיחותי ונוח. תכונת הידית הנשלפת מאפשרת לבשלנים להניח את המחבת לצד הסירים, ללא הידית ועל ידי כך לחסוך מקום מיותר על הכירה. כמו כן ניתן להניח את גוף המחבת ללא הידית בתנור, לשם המשך תהליך הבישול בתנור עצמו. הידית מאפשרת חיבור מהיר ובטיחותי ללא צורך של מגע עם המחבת הלוהט.

הציפוי החדיש והעמיד הופך את המחבת לאידיאלית בכל סגנונות הבישול, כך מתאפשר בישול בריא עם מעט מים, או ללא מים בכלל, וללא צורך בטיגון עם שומן או עם שמן. הטיגון במחבת משמרת את הויטמינים, המינרלים וטעם התבשיל, ומאפשרת לקצר את תהליך הבישול ב-30 אחוז לפחות, תוך חסכון באנרגיה ותרומה לסביבה.
כל המחבתות מתאימות לשימוש על כיריים חשמליות, גז, כיריים ויטרוקרמיות, הלוגן, ואינדוקציה. מחיר: 229 שקל.
 
קישור:

ברגהוף מציגה: סיר דיאטטי
 
סירי הבישול מסדרת זינו של ברגהוף ידידותיים ביותר למשתמש שבדיאטה: הם שומריםעל הויטמינים שבירקות, מאפשרים בישול בחום נמוך השומר על ערכם התזונתי, ופטנט מיוחדמאפשר לבשל ולהקפיץ בהם ללא שמן. הדיאטנית ליאורה חוברה התרשמה.
 
בישול בריא כבר מזמן אינו מילה גסה. בתור דיאטנית שמחפשת תמיד כלי בישול מיוחדיםשיאפשרו בישול ללא שמן וישמרו על ערכים תזונתיים של המזון, שמחתי מאוד להתיידד עםסירי הבישול החדשים של ZINO. 

סימן ההיכר של הסירים החדשים הינו עיגולהנחושת הממוקם במרכז תחתית הסיר. תחתית הסיר מורכבת משכבות של מתכות שונות וביניהםהנחושת. בעזרת הנדסת מתכות לוכדות ומשחררות אנרגיה, ובעזרת מבנה פנימי ייחודימאפשר הסיר בישול ללא תוספת שמן. ניסיתי להקפיץ ירקות ועוף, להכין חביתה ואורז -והסיר עמד בגבורה במשימות: אפס שומן, והמזון לא נדבק. הבישול מאפשר גם חסכוןבאנרגיה, בגלל שהחום הנאצר בסיר נשמר גם זמן רב לאחר כיבוי האש בכיריים

גםעל הויטמינים שומר הסיר - קירות הסיר הבנויים ממתכות 'קרות' השומרות על טמפרטורהנמוכה, בדרך זו נוצרת התעבות של אדים על מכסה הסיר, והנוזלים נשמרים בו. לכן , כאשרמבשלים ירקות אפשר להוסיף מים קטנה מאוד – לא יותר מחצי כוס לקילו ירקות, וחלק גדולשל הויטמינים נשמר

ויש עוד תחכום ששומר על הבריאות - בחלק מהסירים קייםמכסה סיר שבו ידית הכוללת מד חום המאפשר בקרה על טמפרטורת התבשיל בזמן אמיתיהאטימה בעזרת המכסה מרבית, מה ששומר על הנוזלים והחום לבל יברחו. בדרך זו אפשרלשמור על טמפרטורה נמוכה יחסית, דבר שגם הוא שומר על ערך תזונתי של המזון. בחלקמהסירים המכסה עצמו ניתן לתליה על שפתו של הסיר תוך כדי בישול – תכונה המאפשרתעבודה נוחה - במיוחד במטבחים צפופים. ידית מכסה הסיר שעליה מד טמפרטורה, רחבה ובעלתמרכז כובד נמוך במיוחד. מבנה הידית מאפשר למכסה להפוך לבסיס, ולהחליף בכך את משטחיהשעם המונחים על השולחן

הסיר החדש של ברגהוף מותאם לכל טכנולוגיות חימוםהכיריים הקיימות בעולם: גז, כיריים אלקטרוניות, ויטרו-קרמיק, הלוגן ואינדוקציה.

קישור:
 
 
ברגהוף מציגה: הדיאטה האסיאתית
 
ווק חדש שמייבאת לארץ חברת ברגהוף, מאפשר 'הקפצה' ללא שמן. לטובת חובבי המטבחהאסיאתי.
אוכל אסיאתי הוא אחד ממבחני הדיאטה הקשים והמתעתעים. לכאורה מדובר במזון עתירירקות משלל צבעים ונתחי בשר עוף או בקר דל שומן. אלא שמאחורי המילה התמימה ''מוקפץ'' מסתתר ים של קלוריות, שומן רווי ומה לא. ווק חדש שמיובא כעת לארץ על ידיחברת ברגהוף מאפשר טיגון והקפצה גם ללא שמן. ובמלים אחרות: הדיאטה האסיאתית. 

קצת היסטוריה 
הווק הוא כלי בישול רב תכליתי שמקורו בסין והפךלאחד הכלים הבולטים במטבחי דרום מזרח אסיה. זהו מחבת בעל תחתית עגולה המשמש בעיקרלטיגון בהקפצה, אך גם כלי לטיגון בשמן עמוק, לאידוי, ולבישול מרק. ייחודו של הווקהוא בצריבה מהירה תוך ערבוב המזון המטוגן או המבושל בו מעל אש גבוהה, בעיקר בעזרתהרעדת המחבת עצמו, להבדיל מהטיגון והבישול הסטטי, המצריכים פעולת כף טיגון ודומיהצורתו הייחודית של הווק מאפשרת חימום מהיר מאד תוך השקעה נמוכה יחסית של אנרגיהבמדינות המערב משווקים בדרך כלל ווקים בעלי תחתית שטוחה כך שיותאמו לכירייםהמערביות ורק בחנויות אסיאתיות ''אותנטיות'' אפשר למצוא את הווק הסיני המסורתי

להקפיץ זה טוב 
הטיגון בהקפצה מהירה וקלילה מצטיין בשמירה עלמרבית הויטמינים והמינרלים במזון. השימוש בווק מתאים במיוחד לתפריט קיצי מפני שהואמאפשר טיגון מזונות קלילים כמו של בשר וירקות מוקפצים, להבדיל מבישול הקדירההאופייני לחורף
היות והווק מעביר את החום באופן אחיד ובמהירות יש להכין מראשאת הירקות, הבשר או העוף בחתיכות בעלות גודל אחיד, ואז להטילן אל הווק תוך שמירה עלהעיקרון של ''מהקשה לרך''. יש כמובן לבשל את האטריות ואת האורז המיועדים להקפצה עודבטרם מתחילים להקפיץ אותם. הטיגון והבישול בווק מאפשר סינרגיה בין מרכיבי מזוןרבים, והתהליך המהיר של הטיגון או הבישול בווק מאפשר שמירה על מרכיביו התזונתייםהחיוניים של האוכל כמו מינרלים וויטמינים

ולהקפיץ בלי שמן, עוד יותרטוב
הווקים החדישים של ברגהוף מאפשרים את השמירה על אותן תכונות בישול, אךללא שימוש בטיפת שמן אחת. עיקרון הטיגון בווקים החדשים הוא פשוט ביותר: מניחים בווקאת הירקות או את נתחי הבשר להקפצה, שמים על אש קטנה ומניחים מכסה לדקות מעטות ואזניתן להשתמש בווק כבווק רגיל
הטיגון בווקים של ברגהוף מצליח להשתוות בטעמיולאוכל המוקפץ והאהוב מהמזרח, ובתוך כך לשמור על מרכיבי המזון החיוניים, מבלי שהםיאבדו במים או בשמן. כתוצאה מתכונות אלה הפך הטיגון בווקים של ברגהוף לדיאטטי ובריאמהמזון המטוגן בווקים רגילים
להשיג בחנויות הרשת.
קישור:
 
 

 

חדש בברגהוף – סיר לחץ מרובע
 
הימים המתוחים לא מונעים מאיתנו לחשוב על ראש השנה הקרב ובא, ובבתי ישראל כבר מתחילים לחשוב על ארוחת החג. המטלה העיקרית של מארגני החג היא כרגיל - הבישול. השנה, לרגל המצב, אנו צפויים לארוחות מרובות משתתפים, עובדה שתטיל על הנושאים בעול הבישול מעמסה נוספת. 
איך שומרים על האיכות ומרבים בכמויות? וכיצד עושים זאת במסגרת זמן נורמאלית? את התשובה לכך מכירות ודאי הבשלניות הותיקות ומרובות הניסיון, והיא מורכבת משתי מילים בלבד: סיר לחץ. 
בימים אלה החלה חברת "ברגהוף" ישראל בשיווקה של ערכת סיר לחץ מודולארית ומהפכנית – המאפשרת בישול איכותי, מהיר ובעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד. ערכת הסירים מגיעה עם אחריות בינלאומית ל-30 שנה! 

הערכה החדשה מורכבת משני סירים: סטנדרטי (7 ליטר) וקומפקטי (3 ליטר), בעלי תחתית מרובדת ומתוחכמת המאפשרת בישול בתצרוכת אנרגיה נמוכה ביותר. סירים אלה הופכים לסירי לחץ כאשר מולבש עליהם מכסה הלחץ המתוחכם של "ברגהוף". המכסה מאפשר את כל יתרונות הבישול בלחץ, ובנוסף הוא בעל ידיות קרות ובעל שסתום ייחודי המאפשר שחרור לחצים עודפים המצטברים בסיר. 
בהשוואה לסירי לחץ מתחרים, סירי הלחץ החדשניים של "ברגהוף" מקצרים את משך הבישול ב-50% תוך חסכון של 50% מעלויות האנרגיה. 

יתרון נוסף של הסירים הוא מכסה הזכוכית הקונבנציונאלי המצורף לערכה. מכסה זה מאפשר לסירים להפוך לסירי "ברגהוף" רגילים וניתן לבשל בהם כסיר בישול. המכסה מאפשר נוחות רבה בהגשה. אין צורך להעביר את המאכלים מסיר הלחץ לסיר אחר – אלא רק לכסות במכסה הזכוכית – להגיש לשולחן או להניח במקרר. 
הסירים המכוסים מכסה זכוכית אינם יוצרים לחץ אדים בעת הבישול, אך משפרים את הבישול ומזרזים אותו בעזרת הנדסת מתכות מתוחכמת המרכיבה את הסיר ואשר מוגנת בפטנט בינלאומי. קירות הסיר בנויים ממתכות איכותיות השומרות על טמפרטורה בתוך הסיר, ובכך מגבירים את התעבות האדים על מכסה הסיר.
 
כתוצאה כך נוצר טפטוף תמידי על התבשיל. צורת הבישול הייחודית של המזונות מתחת לנקודת הרתיחה, שומרת על מרכיביהם החיוניים ועסיסיותם. הבישול בסירי "ברגהוף" מופחת במים (פחות ממחצית הכוס לסיר ירקות) ולכן מונע את בריחת הויטמינים, המינרלים ושאר רכיבים חיוניים במזון. 
ערכת סיר הלחץ מכילה בנוסף גם סלסלת טיגון ואידוי. הסלסלה מאפשרת למבשלים בו לטגן בסיר בשמן עמוק, וכן לאדות בו מזונות. 

הסירים בערכה מותאמים לשימוש בכל טכנולוגיות חימום הכיריים הקיימות בעולם: כיריים אלקטרוניות, גז, ויטרו-קרמיק, הלוגן ואינדוקציה.
 
קישור:

לרגל החורף ברגהוף מציגה תרמוס ברגהוף בלתי שביר
 
תרמוסים חדשים מבית ברגהוף הינם בלתי שבירים, עשויים נירוסטה איכותית, ושומרים על טמפרטורה לאורך שעות ארוכות.
 
החורף מתקרב אלינו בצעדי ענק ואיתו גם הצורך המתגבר בשתייה חמה. 

הפתרון המושלם לשימוש בייתי, במכונית, במשרד או בטיול הוא התרמוס הישן והטוב, אך אם עד לאחרונה היינו צריכים להיזהר בטיפול בו, מחשש שיחווה מפגש מרסק עם קרקע המציאות, בברגהוף, שמביאה את תרבות הבישול האירופאית לישראל מצאו לכך פתרון פשוט ומעוצב. 

לאחרונה החלה החברה לשווק בישראל סדרת תרמוסים העשויים נירוסטה איכותית, מצליחים לשמור על חום המשקה לאורך שעות ארוכות, ומהווים פתרון מושלם לשתיה חמה (וקרה) לטיולים, לנסיעות ארוכות, לבית הספר ולימי פגישות ארוכים מחוץ למשרד. 

איך זה עובד באמת? התרמוסים של ברגהוף עשויים מנירוסטה איכותית 18/10 T304, ופועלים על עקרון שתי שכבות הנירוסטה המבודדות והקשיחות, אשר ביניהן שכבת אוויר כלוא ומבודד. כך שומר התרמוס על טמפרטורת המשקה במשך שעות, הופך לעמיד בפני נפילות וחבלות ולבלתי שביר בעליל. הבידוד המושלם של הנירוסטה מאפשר לאחוז ללא חשש בתרמוס, אשר נותר בטמפרטורה נוחה למגע.
 
קישור: